Microsoft Vine – inte bara för nödsituationer


vine Microsoft Vine (beta) är en intressant ny tjänst som just nu testas i betaversion i Seattle. Den är tänkt för att hålla familj och vänner i kontakt under nödsituationer, som t ex orkaner eller jordbävningar, och inspiration till verktyget kom under förvirringen kring orkanen Katrina.

Vine kan nås via dator, sms eller email, vilket gör att det är möjligt att hålla kontakt även när delar av det normala kommunikationsnätet ligger nere.

Vad Vine gör är att ge en överblick av hur situationen ser ut för nära och kära. T ex kan man med Vine få in lokala nyheter som visas på en karta, Facebooks statusuppdateringar från de kontakter man lagt till, också de på en karta om kontakterna har godkänt det, direkta meddelanden från dina kontakter etc. Mikrobloggflöden kommer också att inkluderas över tid.

Men, naturligtvis behöver man inte använda Vine enbart i nödsituationer. Verktyget kan också bli en smidig tjänst för att hålla kontakt med sina allra närmsta och hålla dem uppdaterade om vad som händer i livet på ett mer privat plan än vad man brukar göra på t ex öppna sociala nätverk.

Än så länge är Vine på experimentstadiet, under överinseende av Chief Research and Strategy Officer Craig Mundie. Det betyder att mjukvaran inte är knuten till något produktsegment på Microsoft, och att teamet kan bygga in teknologi varifrån de vill inom företaget.

T ex TechCrunch har skrivit om detta, liksom Seattle Times och Fortune.

Bookmark and share


Skip to main content