Exchange 2010 släpps i år – Office 2010 under nästa


Det har spekulerats en hel del på sista tiden kring Microsofts nästa version av kontorssviten som tidigare gick under arbetsnamnet Office 14. Idag kan vi ge lite bättre besked. Microsoft Office 2010, SharePoint Server 2010, Visio 2010 och Project 2010 beräknas bli klara under det första halvåret 2010. Redan under andra halvåret 2009 kommer Exchange 2010, Microsofts e-postserver för företag och organisationer att släppas. 


Från och med idag kan du dessutom ladda ner betaversion av Exchange 2010. Microsoft Exchange 2010 är den första serverprodukten som är byggd för att köras antingen på en egen server, som en tjänst i molnet eller i båda miljöerna.  I höst kommer också Office 2010 i en betaversion.


Nya Office 2010 är först ut med att komma i versioner för pc, mobilen och webbläsare. Vår ambition är att man skall kunna jobba obehindrat och skicka mejl, skriva dokument och samarbeta med andra oavsett hur man är uppkopplad.


Några nyheter i Exchange 2010:
• Exchange har trimmats så att den går snabbare på långsammare disksystem, vilket innebär att företag kan minska kostnader för hårdvara utan att göra avkall på prestanda.
• Med nya Exchange kan företagen sänka sina kostnader, eftersom man kan slå ihop fysiska servrar och virtualisera dessa. Eller också går det att köpa tjänsten i molnet för den som vill det.
• En efterlängtad nyhet är möjligheten att ignorera konversationer. Detta kan vara bra om du till exempel blir kopierad på ett mejl som egentligen inte berör dig alls. När sedan konversationen fortsätter och de ointressanta mejlen fortsätter trilla in kan du klicka på en ”mute”-knapp och slippa få mera mejl i den irrelevanta e-posttråden.
• Precis som i resten av Office 2010 ser nu Outlook likadant ut oavsett om du använder pc, mobiltelefon eller webbläsare.


 Orkar du inte läsa dig till nyheterna kan du titta på videon nedan där Microsofts KC Lemson och Jim Lucey presenterar nyheterna i Exchange 2010.

Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content