Windows Server 2008 Foundation – småföretagens egen server


Idag lanserar vi Windows Server 2008 Foundation, en version av Windows Server 2008 inriktad mot småföretag med högst 15 användare. Småföretag köper serveroperativsystemet förinstallerat på servrar via hårdvarutillverkare som Dell, HP och IBM. På det viset kan de köra affärsapplikationer, databaser, husera webbplatser, dela filer och skrivare samt låta användarna koppla upp sig mot företagets nätverk utifrån.

Tanken är att även små företag ska ha samma möjligheter som större företag att bli mer effektiva och produktiva med IT. När sedan verksamheten växer är det enkelt att uppgradera sin miljö till de andra produkterna i Windows Server.

Windows Server 2008 Foundation släpps i 40 länder. Till Sverige kommer den under andra halvåret. Fram till 30 september skänker vi en del av intäkterna för Windows Server 2008 Foundation till TechSoup.org och Telecentre.org, två globala organisationer som hjälper sociala entreprenörer och ideella organisationer att använda teknik mer effektivt.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content