Nu kommer Windows Server i pytteformat


Windows Embedded är vår speciellt framtagna Windows-version för så kallade inbäddade system, apparater som man vid första anblicken inte tror är en dator, till exempel kassasystem, digitala fotoramar och gps-navigatorer.

Det finns en rad olika versioner av Windows Embedded och nu kommer det en till, nämligen Windows Server Embedded. Det är precis som det låter en miniversion av Windows Server 2003, Windows Server 2003 R2 eller Windows Server 2008 för system med begränsad hårdvara. Operativsystemet gör att hårdvarutillverkare i inbäddade system kan få samma säkerhet, tillgänglighet och pålitlighet som finns i ”vanliga” Windows Server.

Exempel på system är servrar för streaming media, säkerhetssystem och industriautomation.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content