Louisa Luciani är Årets IT-tjej


Igår utsågs Louisa Luciani till Årets IT-tjej på Universum Awards i Stockholm.Louisa Luciani är 22 år och läser civilingenjörsutbildning i Datateknik, inriktningen algoritmer, programspråk och logik, vid Chalmers Tekniska Högskola. Louisa visade redan på högstadiet intresse för matematik och logik då hon bl a byggde sin egen dator, och på gymnasiet engagerade hon sig i en dataförening. Louisa är aktiv i att informera, engagera och stärka andra IT-studerande tjejer bl a genom sitt engagemang under konferensen Data Tjej 2009 (som sponsoransvarig) och är även SI-ledare i Matematisk Analys.


 


Microsoft delar ut priset i samarbete med Universum. Det är viktigt för oss och för branschen att lyfta fram duktiga tjejer och skapa kvinnliga förebilder. På Microsoft är vi idag 26 % kvinnor, men vi jobbar aktivt med att få in fler kvinnor till företaget och då måste vi även långsiktigt få in fler tjejer i branschen. Det här är ett av de initiativ som vi driver för att lyckas med det.


 


Svenska Dagbladet, Lilla Gumman, Aftonbladet, GP och IT24 har intervjuat Louisa.


 Bookmark and share

Comments (2)

  1. Sofie Grant says:

    Grattis Louisa! 🙂

  2. Anonymous says:

    Efter tre år på toppen landade Microsoft som god tvåa i Great Place to Works undersökning om "Sveriges

Skip to main content