Snart kan du också utforska månen närmare


Har du drömt om att se närmare på planeterna i universum? Som vi skrev i tisdags så kan du nu utforska universum genom WorldWide Telescope - ett samarbete mellan NASA och Microsoft. Med detta kan man bland annat panorera och zooma in på de mest spännande bilderna och platserna på Mars och månen, utan att få förvrängda bilder kring polerna. 


Från och med starten i maj kommer även bilder från en kamera på NASAs Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) att finnas tillgängliga. Sonden kommer att ligga i bana ca 48 kilometer över månen och samla bilder under ett års tid.


Samarbetet med WorldWide Telescope bygger vidare på ett tidigare samarbete förra året, där Microsoft möjliggjorde för NASA att utveckla interaktiva Photosynthsamlingar i 3D från NASAs startplatta för rymdskyttlar samt andra byggnader på Kennedy Space Center.


Blir du nyfiken kan du ladda ner WorldWide Telescope gratis. Vill man inte ladda ned programmet finns även en webbklient.


På bilden nedan ser du ett exempel på hur det kan se ut. I denna bild är det Taygeta, Merope, NGC1432, Alcyone och ytterligare några himlakroppar i Pleiaderna man ser.


PleiadernaBookmark and share

Comments (0)

Skip to main content