Finalisterna till Årets IT-tjej 2009Sofia Bryntse


Sofia Bryntse
Sofia Bryntse, 29 år, har en magisterexamen i Data- och systemvetenskap från Uppsala Universitet. Sofia har visat på den enorma bredd som finns inom IT genom att förena systemvetenskap med biologi, inte minst i och med hennes magisteruppsats då hon skapade en webbapplikation med GIS för biologisk forskning. Sofia är dessutom aktivt engagerad i att höja kvaliteten på data- och systemvetenskapliga utbildningar, och med att intressera och locka fler tjejer till Data och IT.


 


Nathalie Nilsson


Nathalie Nilsson
21-åriga Nathalie Nilsson läser till civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola med inriktning Informationsteknik. Nathalie är en positiv och driftig tjej som visar på stort engagemang i att skapa intresse kring IT och att uppmuntra tjejer att studera Data/IT. Från 2007 har Nathalie varit aktiv i rekryteringsgruppen för Data/IT på Chalmers. Konferensen Data Tjej är ett evenemang Nathalie brinner för. Konferensen Data Tjej 2009 var Nathalie projektledare, och är numera ordförande för föreningen Data Tjej, som hon även grundade.


 


Louisa LucianiLouisa Luciani
Louisa Luciani är 22 år och läser civilingenjörsutbildning i Datateknik, inriktningen algoritmer, programspråk och logik, vid Chalmers Tekniska Högskola. Louisa visade redan på högstadiet intresse för matematik och logik då hon bl a byggde sin egen dator, och på gymnasiet engagerade hon sig i en dataförening. Louisa är aktiv i att informera, engagera och stärka andra IT-studerande tjejer bl a genom sitt engagemang under konferensen Data Tjej 2009 (som sponsoransvarig) och är även SI-ledare i Matematisk Analys.

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Årets IT-tjej är en utmärkelse som delas ut med målsättningen att locka fler tjejer till IT-branschen

Skip to main content