TechDays i full gång


Idag tisdag startade TechDays i Västerås där Microsoft samlat fler än 1200 personer. Peter Kopelman, vd på Microsoft, inledde med att prata om ”skitåret” 2009 men sa samtidigt att Microsoft i år lägger ner nio miljarder dollar i forskning och utveckling för att skapa nya innovationer. För att skära kostnader och spara på miljön kommer vi också att dra in på resor i tjänsten, något som beräknas spara 800 miljoner.

Sedan pratade Daniel Akenine, teknisk chef på Microsoft, om tre stora nyheter som TechDays kommer att handla om, nämligen Windows 7 och Windows Server 2008 R2, Windows Azure och Microsoft Online Services.

Sedan fick publiken se demonstrationer av Windows 7 med det nya gränssnittet och multi-touch-funktionen samt hur man utvecklar, testar och laddar upp utvecklingsprojekt i Windows Azure, Microsofts operativsystem för molnet.

Dagens stora lansering är Business Productivity Online Suite, BPOS, en del av Microsoft Online Services. Det är möjligheten att komma åt Exchange, SharePoint och kommunikation på nätet utan att behöva ha mjukvaran installerad på företaget. Det går att använda hela eller delar av detta beroende på vilka behov man har.

I BPOS ingår SharePoint Online, Exchange Online, Office Communications Online och Office Live Meeting.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content