Microsoft stödjer öppna standarder


Computer Sweden skriver idag om några kommuner i Västsverige som vänder sig till leverantörer av verksamhetssystem och uppmanar dem att bygga in stöd för Openoffice för att minska sitt beroende av Microsoft Office.
 
Klas Hammar som är affärsområdeschef för Information Worker på Microsoft i Sverige svarar med denna korta kommentar: "Enligt vår åsikt är den viktiga frågeställningen hur kommuner på bästa och mest kostnadseffektiva sätt kan bedriva sin verksamhet – inte om källkoden är öppen eller inte. Vi på Microsoft tycker att man egentligen borde efterfråga hur man kan använda öppna standarder för att möjliggöra informationsutbyte. Microsoft stödjer öppna standarder och Office 2007 gör detta i högsta grad.


Som exempel finns det en mängd kommuner i Sverige som har anser att de lyckas realisera ett stort värde för verksamheten och medborgarna med Office och SharePoint med bibehållen öppenhet inför framtiden. Stockholms stad, Marks kommun och Hörby kommun  är några exempel. Kontakta gärna mig på klas.hammar@microsoft.com om ni har frågor, funderingar kring detta eller om ni vill diskutera vidare."Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content