GeoLife låter dig hitta kompisar med GPS


Tänk om du kunde hitta kompisar med liknande intressen med hjälp av din GPS och en webbtjänst. Hur är det möjligt? Microsoft TechFest 2009 ger svaret…

TechFest 2009 är Microsofts ”Uppfinnar-Jocke”-tillställning där företagets forskningsavdelning Microsoft Research visar upp vad de forskar om just nu. En del av innovationerna landar till sist i Microsofts produkter.

GeoLife 2.0 är en sådan innovation som bara finns på teststadiet just nu. Det är en social nätverksajt som samlar information från GPS-apparater i det område man befinner sig i. Användaren kan lägga in bilder och texter om intressepunkter som sedan kan delas med andra. Om en användare till exempel är extremt intresserad av att åka mountainbike kan denne enkelt hitta andra mountainbike-åkare i närheten. Coolt och användbart, tycker vi. Vad tycker du?

Vill du hänga med i allt som Microsoft Research gör? Följ dem i Twitter!


Bookmark and share


Comments (0)

Skip to main content