Här kan du se morgondagens teknik


Nu pågår Microsoft TechFest 2009, ett årligt evenemang på Microsoft i Redmond där företagets olika forskningscenter visar upp vad de håller på att utveckla. Många tekniska lösningar som Microsoft Research tar fram dyker sedan upp i Microsofts produkter och tjänster som Windows, Office och Windows Live. Deep Zoom används för att få en försmak av något av det som presenteras (zooma in och ut med scrollhjulet).

I år visar man bland annat upp ett gränssnitt där man använder tal, tryckkänslig skärm och gester för att styra funktioner i bilen. Liknande teknik kan även användas för virtuella receptionister. Dessutom forskas det om att minska elförbrukningen i serverhallar genom att sätta servrar som inte används för tillfället i viloläge, dock med samma kvicka responstid som de har annars.
Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content