71 procent av svenskarna använder snabbmeddelanden för att flörta


MSN.se har genomfört en undersökning om svenskarnas dejtingvanor kopplat till Alla Hjärtans Dag. Totalt har ca 78 000 personer deltagit i undersökningen, varav 2 552 personer i den svenska delen. Smiley


Undersökningen, som är genomförd i 16 länder, visar bland annat 64 procent av svenskarna kommer att fira Alla Hjärtans Dag. I samband med det spenderar män i snitt nästan dubbelt så mycket pengar på presenter än kvinnor.


Hela 71 procent av svenskarna uppger att de har flörtat via en snabbmeddelandetjänst, såsom Windows Live Messenger, och 23 procent har flörtat med en kollega via snabbmeddelanden. 65 procent tycker att det är lättare att flörta online än i det fysiska mötet. 


Undersökningen visar också att européerna kommer spendera i snitt 10 procent mindre på Alla Hjärtans Dag-gåvor i år jämfört med 2008. Det land som tycks påverkas mest är Spanien där minskningen är på 45 procent jämfört med förra året. Svenskarna uppger sig vilja spendera 9 procent mindre i år än vad de gjorde i fjol.


För att ta del av hela undersökningen kontakta Louise Leo. Ladda ner senaste Messenger här, och de speciellt framtagna uttryckssymbolerna härBookmark and share


Comments (0)

Skip to main content