Microsofts tiotusende patentMicrosoft har nu fått sitt tiotusende patent godkänt av US Patent and Trademark Office. De senaste åren har vi ökat innovationstakten och får nu ca 2000 patent per år godkända. Och Steve Ballmer meddelade i förra veckan att innovationstakten kommer att fortsätta, med en budget för forskning och utveckling på över nio miljarder dollar per år.


 


Det tiotusende patentet är inte vilket patent som helst. Mannen bakom det är Curtis Wong, samma forskare som hjälpte till att få det femtusende patentet. Och själva patentet handlar om hur användare kan placera verkliga objekt på en dators bordsskärm, exempelvis den riktigt läckra Microsoft Surface, och hur datorn sedan kan identifiera dem, känna av var de står, riktning och rörelse, och till och med koppla dem till särskild information på hårddisken.


 


Kolla gärna denna video om Microsoft Surface:


 


 


Bland annat ArsTechnica och IDG  skriver också om vårt tiotusende patent.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content