15 000 studenter på Chalmers får e-post från Microsoft


Det här inlägget är uppdaterat.

Chalmers StudentkårChalmers tekniska högskola har valt Microsofts plattform Live@edu för studenternas e-post.

Live@edu erbjuds gratis till skolor och högre utbildning och ger varje student e-post med 10 GB lagringsutrymme via Exchange Labs, 25 GB lagringsutrymme via Skydrive och tillgång till Office Live Workspace. Trots att plattformen är gratis är tjänsten reklamfri.

Studentkåren har varit delaktig i utvärderingen av Live@edu som har de funktioner som studenter efterfrågar. Många av studenterna använder dessutom Windows Live-tjänsterna privat. Till hösten ska allt vara klart och då kommer Chalmers cirka 15 000 studenter att ha flyttats över till Windows Live-plattformen.

Computer Sweden har skrivit om affären på sin webbplats.Bookmark and share

Comments (1)

Skip to main content