Här är de olika versionerna av Windows 7


Detta inlägg är uppdaterat.

Windows 7Nu meddelar Microsoft vilka versioner av Windows 7 som blir tillgängliga när operativsystemet blir klart.  • Windows 7 Home Premium. Denna version passar bäst för hemmabruk och innehåller alla multimediefunktioner som Windows Media Center, Play To och det förbättrade stödet för medieformat. Denna version ska också passa de flesta netbook-datorer, de små och billiga bärbara datorer som blivit omåttligt populära. 

  • Windows 7 Professional. För proffsanvändare, små- och medelstora företag rekommenderas denna version som innehåller allt som finns i Home Premium men lägger till möjligheten att ansluta till en domän, avancerad nätverksbackup och krypterat filsystem.

Dessutom kommer Microsoft också att erbjuda specialversioner för olika marknader och behov:  • Windows 7 Starter. För datorer med låg prestanda som exempelvis de allra enklaste netbook-datorerna. Är en grundversion av Windows och innehåller de mest väsentliga funktionerna. Kan köra upp till tre applikationer samtidigt.

  • Windows 7 Home Basic. Denna version är för utvecklingsländer primärt och innehåller extra saker som möjlighet att dela en internetuppkoppling, Mobility Center och det förbättrade grafiska gränssnittet.

  • Windows 7 Enterprise. För stora företag eller företag med många mobila arbetare. Innehåller allt som finns i Home Premium och Professional samt lägger till förbättrade funktioner för distansarbete som DirectAccess och BranchCache. Har också extra säkerhetsfunktioner som BitLocker och AppLocker, det senare ett skydd som hindrar icke godkänd mjukvara att köras. Dessutom är det optimerat för att administreras centralt.

  • Windows 7 Ultimate. För entusiaster som vill ha precis alla funktioner som går att få.

Stephanie Smitt-Lindberg, affärsområdeschef för Windows med fokus på konsument, skriver mer om de nya versionerna på sin blogg.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content