Internet Explorer 8 ett steg närmare slutversion


Internet Explorer 8Nu går det att ladda ner Internet Explorer 8 Release Candidate 1, vilket är en testversion av nästa Internet Explorer. Att webbläsaren nu kallas Release Candidate betyder att utvecklingsarbetet har gått så pass långt att inga nya funktioner läggs till. Istället läggs fokus på att förbättra de nya funktioner som finns samt trimma prestanda och stabiliteten.

Internet Explorer 8 RC1 finns bland annat på svenska och har en hel del nyheter jämfört med beta 2 som var den föregående testversionen, till exempel:

* I stort sett komplett stöd för CSS 2.1. När Internet Explorer 8 blir klart utlovas fullt stöd för CSS 2.1 men Microsoft räknar inte med att behöva uppdatera stödet från RC1 till finalversion.

* Stöd för kommande standarder som W3C HTML 5 Draft DOM Storage, Selectors API från Web Applications Working Group och ECMAScript 3.1.

* Förbättrade utvecklingsverktyg direkt i webbläsaren. Utvecklare kan snabbt avlusa HTML, CSS och JScript i en visuell miljö.

* Möjlighet att få en lista på webbplatser som bäst lämpar sig för att visas i kompatibilitetsvyn. När användaren kommer till en webbplats på den listan, går Internet Explorer 8 automatiskt in i Compatibility View.

Det finns många andra nyheter i Internet Explorer 8.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content