Nu drar årets DataTjej igång


Datatjej 2009 drar igångDataTjej 2009 startar idag på Chalmers i Göteborg och håller på till och med söndag den 25 januari. DataTjej är till för kvinnliga studenter och syftar till att bilda nätverk och stärka tjejer i deras studie- och yrkesval. Förhoppningen är att konferensen ska bidra till att fler kvinnor söker sig till områden inom data och IT.

Microsoft är en av guldsponsorerna till konferensen och kommer att hålla ett föredrag under lördagen den 24 januari mellan klockan 13:00 och 13:40. Där kommer man att prata om utmärkelsen Årets IT-tjej som är ett samarbete mellan Microsoft, Universum och KTH.


Priset för Årets IT-tjej delas ut till en tjej som läser IT eller data och som har varit en inspirationskälla för andra IT-tjejer. Priset delas ut på Universum Awards den 26 mars 2009. Helena Mischel vann priset förra året.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content