Kodu lär barn att programmera och göra egna spel


Hur får man barn intresserade av programmering? Kanske med Kodu, en mjukvara för PC och Xbox 360 som presenterades på CES 2009.

Med Kodu går det att med visuella element koda ett spel och sedan spela det på datorn eller på Xbox 360. Mjukvaran har utvecklats av Microsoft Research, Microsofts forskningsavdelning, och kommer att finnas senare i vår på Xbox Live Community Games.

På CES demonstrerades tekniken av den 12-åriga flickan Sparrow som efter att ha programmerat spelet i 180 knyck spöade Microsofts Robbie Bach rejält. Kolla videon nedan!

Bookmark and share

Comments (2)

 1. chrisbjo says:

  Hej Peter!

  Lite off-topic möjligen, men vi håller definitivt med om att Community Games på Xbox Live är en riktigt cool tjänst som vi på Microsoft i Sverige hoppas kunna erbjuda lokala kunder så fort det bara är möjligt. Vi vet att det finns en ambition från Xbox-teamet i USA att göra denna tjänst tillgänglig på flera marknader internationellt, men i dagsläget har vi tyvärr varken något besked eller någon tidpunkt för Sverige.

  Tills dess kan du läsa mer på http://www.xbox.com/en-US/games/community/default.htm

  // Christofer på Microsoft

 2. Peter says:

  Hej. Jag undrar när vi kan räkna med att Community Games kommer till Sverige? Som det är nu finns ju inte ett enda XNA-spel för nedladdning här hemma. Jag uppskattar svar.

Skip to main content