Nyhetsbloggen nu officiellt lanserad!


Äntligen.


Från och med idag så har vi officiellt lanserat denna blogg. Det skedde i och med att vi skrotade vårt gamla pressrum på microsoft.se och styrde om trafiken hit.


Nu går det att nå direkt hit på adressen: http://www.microsoft.se/pr


Den här bloggen kommer i mångt och mycket att ersätta våra pressmeddelanden och blir den främsta kanalen för kommunikation av nyheter från Microsoft på svenska.


Vi har en stark tro på att tiden sprungit ifrån traditionella pressrum. Dessa bygger ofta kring ett stelt och traditionellt format och är dessutom ofta förvånansvärd komplicerade och långsamma att publicera på. Det har vi märkt inte minst själva då vi under de senaste åren har haft svårt att konkurrera med webbsajter som till exempel Cnet och svenska IDG när det gäller att snabbt nå ut med information kring vad som händer hos oss. Vi tror att en nyhetsblogg kan göra oss mer snabba, direkta och relevanta i kommunikationen.

Vi hoppas att våra läsare vill utnyttja kommentarsfunktionen och möjligheten att betygssätta våra inlägg så mycket som möjligt. Vi behöver få veta vad som är intressant och mindre intressant att läsa. Och vi vill gärna ha intressanta konversationer. Om du har frågor eller feedback kring vår nyhetsblogg såär du alltid välkommen att kontakta mig eller någon av mina kollegor på informationsavdelningen.


Vid pennan,


Christofer Björkvall
Informationschef på Microsoft i Sverige
Bookmark and share

Comments (5)
 1. chrisbjo says:

  Johan: Tack, det värmer 🙂

  Andreas: Jag håller helt med om att det ser lite trist ut när autogenererad text i bloggen är på engelska. Jag är själv en stor vän av helsvenska bloggteman. För att komma igång så snabbt som möjligt så valde vi dock att köra igång på en av våra existerade bloggplattformar som vi hade inom företaget – blogs.technet.com. Plattformen som bygger på Community Server 2.0 är snabb och smidig att publicera på men tyvärr verkar inte allting gå att lokalisera fullt ut. Vi hoppas dock kunna få ordning på detta framöver.

  // Christofer

 2. Johan Ronnestam says:

  Lycka till med nya bloggen! Bra val tycker jag 😀

 3. andreas says:

  "Pingback from…", "Name", "Your URL (optional)"…

  Om bloggen ska bli det nya pressrummet så borde väl sidan kunna vara svenskspråkig även i detaljerna? Nu ser det ut som en hastig paniklösning, vilket framstår som lite onödigt. Svenska bloggteman är en detalj som till och med vanliga hobbybloggare brukar prioritera, så det hoppas jag att även Microsoft kan se värdet i.

 4. Skottet says:

  Jag vill också önska er lycka till! 🙂

Comments are closed.

Skip to main content