Microsoft släpper betaversion av Windows 7


Under sitt inledningstal på CES meddelar Steve Ballmer att den kommande versionen av Windows, Windows 7,släpps i en betaversion.  


Med start nu kan Microsofts kunder som har ett TechNet-, MSDN- eller TechBeta-avtal med Microsoft ladda ner den första betaversionen av Windows 7, företagets nästa version av Windows. 


Från och med den 9 januari kan alla intresserade ladda ner betaversionen utan kostnad från Microsofts webbplats. Från och med den 9 januari kan alla som vill ladda ner och testa Windows 7.


Windows 7 har en hel del nyheter:

• Windows 7 är snabbare att starta och stänga av och stör inte användaren lika mycket med meddelanden och larm. Även batteritiden för bärbara datorer har förbättrats.

• Rutinåtgärder går snabbare än tidigare. Nya funktioner som jumplists, förhandsvisning och en ny verktygsrad gör användandet av datorn mer intuitivt. Den nya Home Group-funktionen gör det enklare för hushåll med flera datorer att koppla ihop datorerna för att dela musik, filer, foton och video över nätverket. Det finns också bättre stöd för att koppla in tillbehör som mobiltelefoner, mediespelare, multifunktionsskrivare och kameror till datorn.

• Den nya ”Play to”-funktionen gör det enklare att streama musik, video och foton till olika enheter i hemnätverket. Det finns också ett mer omfattande stöd för olika medieformat direkt i Windows Media Player och Windows Media Center, vilket gör att användaren slipper ladda ner en speciell codec-mjukvara för att spela en ljud- eller videofil.


Mer information och andra nyheter från CES finns på det virtuella pressrummet.
Bookmark and share

Comments (1)

Skip to main content