Du sjunger – datorn gör musiken


Har du en låt som du skulle vilja göra musik till? Kan du inte spela något instrument? Då är Songsmith något för dig. Det är en mjukvara som Microsoft Research, Microsofts forskningsavdelning, varit med att utveckla.

Songsmith
Hur går det till? Jo, morgondagens Britney Spears eller Robbie Williams, det vill säga du, sjunger i datorns mikrofon. Songsmith analyserar sedan sången och gör musik som passar låten. Det går också att ändra i musiken efteråt och importera låten till Windows Media Maker där det går att skapa en häftig musikvideo till det egenkomponerade verket.


En testversion av Songsmith kan laddas ner här och den som gillar programmet kan sedan köpa fullversionen på Microsoft Online Store för 29 euro.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content