Windows Vista: Enterprise Planning Guidelines for Windows Vista PCs


Hej,


Planerar du inköp av hårdvara och vill att den även skall fungera riktigt bra med Windows Vista?


Då bör du ta dig en titt på länken här.


Lite extra bör du planera för inköp av bärbar dator. Plus att om du vill kunna nyttja vår nya diskkrypteringsfunktion som heter "Bitlocker" och följer med "Enterprise" edition av Vista så bör du skaffa en dator som har ett TPM 1.2 chip. Nu när jag postar denna information finns det inga bärbara datorer på marknaden med TPM 1.2 chip men det bör dyka upp under våren.


En annan rekommendation är att grafikkortet i datorn bör ha stöd för WDDM (Windows Display Driver Model). Utan detta så får du inte det nya gränssnittet i Vista utan får mer av ett XP liknande utseende. Speciellt viktigt att tänka på vid inköp av en bärbar dator. Många modeller med integrerade grafikkort och "shared" memory stödjer tex inte WDDM för tillfället.


När det gäller prestanda på äldre hårdvara så är det lite för tidigt att säga något om detta eftersom Vista fortfarande är i ett betastadie. Räkna med att hårdvara som idag snurrar runt Windows XP på ett mycket bra sätt även kommer att fungera bra med Vista. Givetvis med en brasklapp för nya Vista funktioner som kräver ny hårdvara. Exempel är Bitlocker och grafikkort som stödjer "WDDM".


Notera även att informationen på länken är baserade på versioner av Vista från hösten 2005. Det kommer med största sannolikhet att komma uppdaterad information när vi närmare oss release av Vista.


MVH/Mathias

Comments (0)

Skip to main content