Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005: Hur får man boxer och betalkanaler att fungera?


Hej,


I höstas släppte vi ju en uppdatering till "Media Center 2005" med vilken vi fick stöd för EPG (elektronisk programguide) i Sverige. Viktig funktion för att använda Media Center för TV tittande.


Nu med omläggningen till digitaltv så är det många som undrar hur man kan få boxer med betalkanaler att fungera med Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005. Det finns ingen officiell support från Microsoft. Men det finns ett företag som tagit fram lösning tillsammans med en drivrutin som får detta att fungera. OBS. Notera att Microsoft inte supportar detta så du kör på egen risk.


Företaget heter Digital-Everywhere och de har två olika produkter: FireDTV och FloppyDTV. Båda är tvkort som klarar av DVB-T. Det finns en beskrivning hur du konfigurerar dessa för boxer på deras site.


En annan site om dessa kort och med ett bra forum är www.tystpc.nu.


Med denna lösning får du mycket bra TV bild på din Media Center dator. Faktiskt tom bättre än många digitaldekoderboxar. Dessutom skall vad jag kan förstå Digital-Everywhere korten vara förberedda för framtida HDTV sändningar förutsatt att boxer inte ändrar sin kryptering då.


En annan intressant nyhet för korten ovan är att det tydligen är på gång stöd för att kunna titta på en kanal och spela in en annan. Du hittar en tråd om detta på tystpc forumet ovan.


MVH/Mathias

Comments (0)

Skip to main content