Windows Vista Sideshow


Hej,


En spännande nyhet i Windows Vista är det vi kallar "Windows Vista Sideshow".


Sideshow är en funktion som tex gör det möjligt att visa information på en sekundär skärm som är inbyggd i datorn. Ungefär som på vissa mobiltelefoner där man har ett fönster där man kan se klockan etc utan att öppna mobilen. Det är samma sak med sideshow. Det kommer dyka upp en hel del bärbara med denna funktion i framtiden.


Vad är det som är bra med detta då? Jo man kan tex se om man fått nya email, titta på kalendern etc utan att öppna datorn etc. Dessutom fungerar skärmen utan att datorn är startad. Information som visas på skärmen är då givetvis en cache snarare än "live" data när dator är av.


Sideshow handlar inte bara om att visa information på små lcd fönster på nya laptops. Det kommer även gå att integrera med andra typer av enheter. Skall bli mycket intressant att se vad som dyker upp framöver!


En bra artikel om sideshow med lite bilder hittar du här. Windows Vista Sideshowteamets blog hittar du här.


MVH/Mathias

Comments (0)

Skip to main content