Diskryptering i Vista – "Windows BitLocker Drive Encryption"


Hej,


Vi kommer att inkludera diskkryptering i Windows Vista. Alltså full diskkryptering där hela OS partitionen är krypterad. Denna funktion heter "Windows BitLocker Drive Encryption". Tidigare  beta namn var "Secure Startup" och "Full Volume Encryption". Denna funktion följer med Windows Vista Enterprise Edition.


Du behöver ha ett TPM 1.2 chip i din dator eller en USB sticka. Det är på ett av dessa alternativ som vi sparar ned den nyckel som låser upp datorn så den går att boota. Givetvis är det smidigast/säkrast att ha ett TPM 1.2 chip i datorn men eftersom det inte finns så många datorer med det ännu så kan USB dongeln vara ett bra alternativ för att kunna testa och använda denna funktion redan idag.


Denna funktion kräver att du har två "NTFS" partitioner. En partition som är "aktiv" och på minst 50 MB (vi rekommenderar 350MB). På denna partition kommer startup filer och BitLocker filer att finnas. Den andra partitionen har du Vista på. Denna partition får inte vara aktiv. Det är denna partition som du kör "secure startup" på. Många som verkar misslyckas med just dessa saker märker jag när man tittar i olika forum...


Mera detaljer och en steg för steg guide för Bitlocker hittar du här.


MVH/Mathias

Comments (0)

Skip to main content