Windows PE 2.0


Hej,


Den kommande versionen av Microsoft Windows PE är version "2.0" som baserar sig på Windows Vista. Jag förutsätter att du vet vad Windows PE är om inte så hittar du allmän information här.


Den nya versionen kommer troligen att släppas samtidigt som Windows Vista.


Vad skiljer sig mot tidigare versioner då? Jo det första är givetvis att Windows PE 2.0 är byggt baserat på Windows Vista istället för på Windows XP eller Windows Server 2003 som tidigare versioner byggde på. Med det får vi nytt stöd för de drivrutiner som följer med Vista och andra förbättringar. Vi får den förbättrade brandväggen i Vista. En annan nyhet är "driver injection" som innebär att vi nu kan ladda drivrutiner både för och efter PE är startat. Bra om du tex kommer på att du saknar stöd för något när du redan bootat PE. Stödet för WMI är laddat från början. En förbättrad "temp" miljö med 32 MB utrymme som laddas i RAM vilket medför att fler applikationer fungerar i PE.


En test version av Windows PE 2.0 kommer att släppas under Januari till de kunder som är med i Vista "Pre-release" programmet.


Du hittar mer information om Windows PE 2.0 här.


MVH/Mathias

Comments (0)

Skip to main content