Microsoft Shared Computer Toolkit


Hej,


Under September 2005 släppte vi något som heter "Microsoft Shared Computer Toolkit". Eftersom det är många som inte känner till detta "toolkit" så tänkte jag passa på att skriva några rader om det.


Det finns många miljöer där man inte har tillgång till ett "Active Directory" för att kunna konfigurera och låsa ned Windows XP datorer på ett enkelt sätt. Några exempel kan tex vara Internet kafeer, bibliotek och andra publika platser. För att underlätta för våra kunder att låsa ned och hantera datorer i dessa miljöer så har vi tagit fram detta "toolkit". Detta "toolkit" kostar inga pengar men du måste givetvis ha en genuin Windows XP licens för att få ladda ned och använda det.


Du kan självfallet även använda funktionerna i detta "toolkit" för vissa datorer i en AD miljö. Det kan tex vara intressant att kunna nyttja funktionen "Windows Disk Protection". Med denna funktion kan du sätta en dators hårddisk till ett läsläge "read only" vilket medför att inga ändringar på disken sparas. Perfekt för vissa typer av datorer i en organisation. Teknologin "Windows Disk Protection" härstammar från Windows XP Embedded (XPe).


Ett tips kan vara att använda detta toolkit för att låsa ned familjedatorn hemma! Eller någon annan släkting eller väns dator som du hela tiden måste "supporta". 😉


Mer information om Microsoft Shared Computer Toolkit hittar du här. Länk för att ladda ned "toolkitet" hittar du här.


MVH/Mathias

Comments (0)

Skip to main content