Office 365 – nem extranet lignende funktionalitet


Mange har fået øjnene op for hvor nemt og billigt det er at arbejde sammen med eksterne samarbejdspartnere ved hjælp af SharePoint Onlines extranet lignende funktionalitet. Du kan dele en eller flere site collections (og dermed dokument biblioteker og dokumenter) med folk udenfor din egen organisation - og dermed slippe for at sende dokumenter og informationer rundt i emails eller bruge andre distributionsmetoder.

For at dele en site collection med eksterne kræves blot to simple trin: et kryds i Admin settings ("Manage External Users" - se ovenfor) og den rette feature aktiveret i site collection features ("External user invitations" - se nedenfor). Herefter er du klar til at invitere eksterne indenfor via email ("Share Site" - se nedenfor). De første 50 eksterne er gratis (vi tæller unikke besøgende på én måned). Skal du bruge flere kan du købe flere til (på E planen). [Opdatering 16. november 2011; indtil næste større version af Office 365 er det tilladt at invitere op til 1.000 eksterne ind uden beregning - et såkaldt "feature preview". Herefter er det muligt at Microsoft indfører betaling herfor.]

 

De eksterne brugere kan - via deres egen Office pakke - oprette dokumenter og uploade dem til SharePoint sitet (og efterfølgende redigere dokumenterne forstås). Skal de blot se et dokument på SharePoint sitet kan de tillige anvende vores Office Web Apps.

Læs evt mere i SharePoint Online Service Descriptions, som du finder på siden med alle vore Service Descriptions her

Comments (2)

  1. Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår spørgsmålet. Mener du teknisk, licensmæssigt eller?

  2. Er der nogen oplysninger om dette emne på andre sprog says:

    Er der nogen oplysninger om dette emne på andre sprog

Skip to main content