Windows 10 Yrityksille


Elämämme on muuttunut entistä liikkuvammaksi ja informaatio on siirtynyt laitteiden kovalevyiltä  pilvimaailmaan.  Uusi Windows 10 on suunniteltu tähän maailmaan pitäen huolen että  asiakkaamme  pysyvät tuottavina digitaalisessa työ-ympäristössä sekä vapaa-ajalla ottaen huomioon myös  nykyajan tietoturva-uhat.

 

Lokakuun alussa julkistetun Windows 10 Technical Preview -esiversion pääkohderyhmänä ovat erityisesti yritysten tekniset asiantuntijat.

 

Yritysten näkökulmasta Windows 7:sta siirtyminen Windows 10:iin ei voisi olla helpompaa sillä käyttäjä huomaa ensimmäisenä tutun työpöydän ja Käynnistä-valikon. Käynnistä-valikko on kuitenkin saanut piristysruiskeen moderneista sovelluksista jotka löytyvät valikosta rintarinnan työpöytäsovellusten kanssa.  Modernien sovellusten hiiri ja näppäimistö -käyttöä on  parannettu entisestään niin että niitä voi myös käyttää samaan tapaan ikkuinoina  kuten olemme perinteisiä työpöytäsovelluksia tottuneet käyttämään.

 

Windows 10:n uudistukset eivät  lopu pelkästään ulkonäköön. Tietoturvassa uudistuksia on erityisesti identiteetin hallintaan ja informaation suojaamiseen liittyvät ominaisuudet jotka vähentävät kompleksisuutta sekä vastaavat paremmin nykyaikasita liikkuvaa ja laiteriippumatonta työtä. Käyttöönottoa on yksinkertaistettu niin että  siirtymiset Windows 7:sta ja  8:sta ovat mahdollisimman sujuvia ja kustannustehokkaita.  Windows 10 on käyttöjärjestelmä  jotta päivitetään ja kehitetään koko ajan joten Windows 10:iin siirryttäessä loppuvat myös isot käyttöjärjestelmän käyttöönottoprojektit. Annamme yrityksille vapauden päättää missä tahdissa he ottavat näitä automaattipäivityksiä  ja toimintoja käyttöön organisaation eri osa-alueille. Yritys voi mm. päättää että businesskriittisiin toimintoihin ei tule niin usein päivityksiä kuin esim. liikuvan työn laitteisiin. 

 

Windows  10  kokoaa uskomattoman määrän laitteita saman Windows -tuotteen alle.  Sama Windows toimii niin sulautetuissa järjestelmissä, kännyköissä, xBox -pelikonsoleissa, tableteissa sekä tietokoneissa. Laitteita voi käyttää hiirellä, näppäimistöllä, eleillä, kosketuksella ja joidenkin laitteiden kanssa tätä voidaan vaihdella tilanteen mukaan. Vaikka Windows ydin on sama kaikissa laitteissa, ulkonäkö ja käyttökokemus vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan.

 

Sama Windows ydin tuo myös yhden sovellusalustan kehittäjille  ja käyttäjä näkee muutokset yhtenä sovelluskauppana laiteriippumattomasti.  Tämä on huikea mahdollisuus sovelluskehittäjille saada sovellus myyntiin eri laitteissa.  Kuluttajille uudistus tuo selkeyttä löytää sovellus jota voi käyttää monipuolisemmin eri laitteissa.  Kuluttajille suunnatun yhtenäisen sovelluskaupan lisäksi yritykset pystyvät jakelemaan omia tai hankkimiaan ohjelmistoja yrityskohtaisesta sovelluskaupasta, johon tunnistaudutaan yrityksen omalla identiteetillä.

 

Tulemme julkaisemaan uusia  Windows 10:n toimintoja  lähitulevaisuudessa myös kuluttajille sekä sovelluskehittäjille. Nyt toivomme kaikkien IT- sekä PC-ammattilaisten lataavan Windows 10 Technical Preview -esiversion ja ottavan osaa  Windows Insider Ohjelmaan jonka kautta voi antaa meille palautetta  ja toiveita Windows 10:n kehityksestä.

 

 

Tulemme kertomaan lisää kaikista näistä muutoksista lähitulevaisuudessa.  Otathan osaa Windows:n kehitykseen!  

 

Lue lisää seuraavista blogeista:

http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2014/09/30/announcing-windows-10/

http://blogs.windows.com/business/

Katso lyhyt Windows 10  -esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=84NI5fjTfpQ

 

 

Tanja Säde


Comments (0)

Skip to main content