Kumppaniohjelman uudet tuulet syksyllä 2012


Kumppaniohjelman evoluutio jatkuu. Kesän WPC:ssä Torontossa saimme kuulla ja nähdä ennakkotietoa mm. tulevista kompetenssimuutoksista, uusista eduista ja uudesta MPN –ilmeestä. Kompetenssikumppanit voivat ladata ja ottaa käyttöön uuden ilmeen mukaisen kompetenssilogon nyt heti. Kompetenssilogo on nyt selkeämmän näköinen ja soveltuu paremmin viestinnän ja markkinoinnin tarpeisiin. Lataa uusi logo täältä: Logo Builder

Seuraavat kompetenssimuutokset tulevat voimaan marraskuussa 2012.  Tutustu muutoksiin hyvissä ajoin ja huomioi muutosten aiheuttamat toimenpiteet ennen seuraavaa vuosipäivää.

 • SharePoint –kompetenssit yhdistyvät. Portals and Collaboration, Content Management ja Search –kompetenssit yhdistyvät yhdeksi kompetenssiksi, jota jatkossa kutsutaan nimellä Collaboration and Content.

  Mikäli kumppanilla on yksi tai useampi  aktiivinen SharePoint -kompetenssi, tulee uusi kompetenssi automaattisesti aktiiviseksi marraskuussa . Uuden komptenssin vaatimuksiin tulee muutoksia toukokuussa 2013.

 • Digital Marketing –kompetenssi soveltuu jatkossa parhaiten kumppaneille, jotka tarjoavat asiakkailleen onlinepohjaisia markkinointi- ja mainosratkaisuja.

  Nykyiset Digital Marketing –kompetenssikumppanit saavat automaattisesti uuden Collaboration and Content –kompetenssin ja uuden Digital Marketing –kompetenssin voi marraaskuun jälkeen suorittaa uusin vaatimuksin.

 • Desktop –kompetenssi päivitetään vastaamaan paremmin kumppaneiden ratkaisuja: Windows & Office –käyttöönottopalvelut sekä Työasemien - & laitteiden hallintapalvelut. Desktop –kompetenssin nimi vaihtuu marraskuussa nimeksi Devices and Deployment.

  Kaikki aktiiviset Desktop –kompetenssikumppanit jatkavat automaattisesti uudessa kompetenssissa aktiivisina kompetenssikumppaneina ja kompetenssin voi edelleen suorittaa nykyisten vaatimusten mukaisesti.

 • Kehittäjäkompetenssit yhdistyvät. Web Development, Software Development ja ISV –kompetenssit yhdistyvät yhdeksi kompetenssiksi, joka on jatkossa nimeltään Application Development.

  Uuteen Application Development –komptenssiin tulee kolme eri suoritusvaihtoehtoa (Track): Windows Azure, Server ja Client. Kumppanit, joilla on aktiivisena jokin nykyisistä kompetensseista, jatkaa automaattisesti yhdistymisen jälkeen Application Development –kompetenssikumppanina. 

 • Kehittäjäkumppaneille uusia mahdollisuuksia suorittaa eri ratkaisualueiden kompetensseja.  Monia ratkaisualueen kompetensseja voi jo nyt suorittaa ns. kehittäjäträkin kautta eli sovellustestauksella. Näitä kompetensseja ovat Business Intelligence, Data Platform, CRM, ERP, Communications, Messaging, Application Integration ja Mobility. Syksyllä julkistetaan uusia ratkaisukompetensseja, joita on mahdollista suorittaa sovellustestauksen kautta. Kannattaa seurata viestintää.

Tutustu tulevien muutosten taustoihin tarkemmin katsomalla WPC-video MPN FY13 and Beyond: Vision and Direction ja seuraa kumppanisivuston kompetenssiosioon tulevia päivityksiä syksyn aikana.  Alla on lyhyt yhteenveto kompetensseittain ja tulevan muutoksen luonteen perusteella marraskuun kompetenssimuutoksista.

 

Kompetenssimuutokset pähkinänkuoressa (marraskuu 2012)

Kompetenssien yhdistyminen

 • SharePoint –kompetenssit > Collaboration and Content
 • Kehittäjäkomptentssit > Application Development

Kompetenssien nimimuutokset

 • Desktop > Devices and Deployment
 • Identity and Security > Identity and Access
 • SharePoint –kompetenssit > Collaboration and Content
 • Kehittäjäkompetenssit > Application Development

Uudet sovellustestit

 • Application Development (valinnainen)
 • Collaboration and Content (05/ 2013)

Uusi Sales –verkkotesti

 • Application Lifecycle Management
 • Hosting

Uusia sertifiointitestivaatimuksia

 • Server Platform – Windows Server 2012 (valinnainen)
 • Devices and Deployment – Windows 8 (valinnainen)
 • Identity and Access – Windows Server 2012 (valinnainen)
 • Application Development – VS 2012 (valinnainen)
 • ALM – VS2012/ALM (uudet kompetenssikumppanit)
 • OEM – Windows 8 & Windows Server 2012 (valinnainen)
 • Hosting – Windows Server 2012 (valinnainen)
 • MidMarket & Small Business – Windows 8 & Windows Server 2012
 • Mobility – VS 2012 (valinnainen)
 • Small Business – Office 365

Vanhenevia sertifiointitestejä

 • Hosting
 • ERP
 • CRM
 • Business Intelligence (toukokuu 2013)
 • Data Platform (toukokuu 2013)
 • Management & Virtualization (toukokuu 2013)


Comments (0)

Skip to main content