SQL Server 2005:n varsinainen tukiaika on päättynyt


SQL Server 2005:n varsinainen tukiaika päättyi 12.4.2011. Mitä se tarkoittaa? Microsoft antaa suurimmalle osalle ammattikäyttöön tarkoitetuista tuotteista viiden vuoden varsinaisen tukiajan (Mainstream Support) ja sen lisäksi viiden vuoden jatketun tukiajan (Extended Support). SQL Server 2005 siirtyi jatketulle tukiajalle. Siihen ei tehdä enää minkäänlaista tuotekehitystyötä ja se ei tule olemaan enää jatkossa tuettujen alustojen listalla, kun Microsoft julkistaa uusia SQL Serveriä hyödyntäviä tuotteita (BizTalk Server, SharePoint Server, SystemCenter, Dynamics-tuotteet, jne.).

Monet Microsoftin ohjelmistokumppanit noudattavat tätä samaa logiikkaa ja tekevät uudet versiot vain varsinaisella tukijaksolla oleville tuotteille.

Lisätietoja Microsoft-tuotteiden tukiajoista ja politiikasta löytyy osoitteesta http://www.microsoft.com/lifecycle. Helpoin tapa pysyä ajan tasalla tuotteiden elinkaarien vaiheista on tilata em. sivustolta uutiskirje, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Lisätietoja: Arto Rämö, tuotepäällikkö, Microsoft Oy, arto.ramo(at)microsoft.com


Comments (0)

Skip to main content