Asus VivoTab nettbrett i bruk


Har gått til innkjøp av denne privat, 64GB utgaven med 3G. Syns det sistnevnte er viktig for å virkelig kunne være mobil med den. Med Windows 8 til å håndtere at jeg alltid er tilkoblet beste nett (3G eller Wlan) og fastpris data fra Telenor er brettet alltid tilkoblet. Har nå brukt det rund to måneder og tenkte å dele erfaringene så langt.

 

Product ImageFakta

Operativsystem Windows RT
Prosessor 4 kjerners Tegra 3, 1.3GHz
Minne 2 GB
Tilkobling WLAN, HSDPA, Bluetooth, NFC
Lagring 64GB + micro SD slot
Skjerm Corning Glass, Super IPS+ med Asus TruVivid
Kamera 8MP F/2.2, baklyst CMOS

 

Design

Dette er ett av de letteste brettene på markedet per nå, 520 gram uten keyboard docking. Den har jeg for øvrig ikke testet ennå, ønsket å se hvordan kun selve brettet fyller et bruksområde.

Brettet selv er svart foran og metallic grå bak. Kanten rundt skjermen er akkurat passe for å tillatte et godt tommelgrep uten at man tar på skjermen, men særlig tjukkere burde ikke kanten være heller. På øvre del bak er flaten ruglete, noe som gir bedre grep.

På venstre kant har du micro SD og Micro Sim plass, og på oversiden on/off/standby. På høyre side volum opp og ned.

Flaten utenfor skjermen er akkurat stor nok til å holde med godt grep, uten at den spiser for mye av skjermstørrelsen.

 

Det som trekker ned

 • Lading til helt fullt nivå tar lang tid
 • Du trenger en ekstra dongle for å få USB tilkobling
 • Det følger ikke med overgang fra micro HDMI (ca 200kr på MPX)

 

Det som trekker opp

De tingene jeg syns gjør at dette brettet skiller seg ut positivt fra andre

 • God innsynsvinkel på skjerm
 • HSDPA / 3G (sammenlignet med mange andre brett med kun WiFi. Skulle gjerne hatt 4G selvsagt)
 • Rask og responsiv

 

Bruk

I all hovedsak uavhengig hva slags Windows tablet du bruker, det viktigste med akkurat denne er vel 3G som gjør enkelte scenarioer enklere og mer mobile.

 • Jeg bruker den mer til å lese dokumenter enn jeg hadde trodd. Faktisk er resultatet at jeg leser flere white-papers, blogposter og forskningsartikler enn tidligere.
 • Flere steder og situasjoner det nå er enklere å få gjort enkelt arbeid i, som på korte flyturer, når jeg venter på buss/taxi også videre. Det er mye arbeid det er langt enklere å gjøre på denne litt større flaten enn på mobilen, bare det å sende lengre svar på epost er vesentlig bedre.
 • Sofabruk er jo velkjent for alle som har hatt Ipad eller Android brett også. Og jeg skal ikke nekte for at både Asus tab’en og tidligere andre brett har vært flittig brukt på sofaen og senga. Mobilen dekker jo mange av de samme behovene i slike situasjoner, men brettet er overlegent til surfing, video og spill.
 • Jeg har alltid vært en flittig bruker av OneNote i møter, til egenstudier osv. Og nå er det kun VivoTab’en som er med i møter og ikke minst gjør det enklere å slå opp i notatene oftere. Sammen med mail er nok OneNote det viktigste verktøyet mitt for jobb på denne enheten.

 

En av de aller viktigste elementene for å gjøre enheten god å bruke til jobb for min del er tilgang på informasjon/data fra jobben. Det er heldigvis gjort mulig gjennom Sharepoint sitene våre som nå er flyttet over i skyen. Her ligger nå både my-site, med mitt filområde, Skydrive Pro, andre viktige elementer som newsfeed og liste over “Recent Items” i Office. Det siste gjør det veldig lett å overføre bruk og jobb med dokumenter fra pc’en og over til denne enheten når det passer bedre.

Flere av team-sitene våre i sharepoint er også flyttet over i skyen, som f.eks den for min avdeling, noe som gjør informasjon og ikke minst møtenotater og tildelte oppgaver lett tilgjengelig. Dynamics CRM har vært tilgjengelig utenfra via nettleseren hele veien. Sammen med Excel, Word og PowerPoint på maskina har jeg da tilgang på alle de viktigste jobbverktøyene mine og informasjon for å gjøre jobben min.
Det eneste jeg ikke får mulighet til her er å kjøre Visual Studio og virtuelle demomaskiner, ikke akkurat noe den vanlige kontorbruker vanligvis gjør. Løsningen på dette for min del var også veldig grei, Infrastructure as a Service i Azure. Kjører nå to servere der jeg kan aksessere via Remote Desktop fra VivoTab’en.

 

 

 

Tilbehør

Det er litt begrenset med spesifikt tilbehør for VivoTab foreløpig, men heldigvis er det jo mye som fungerer godt likevel.

 • Mapper av ulik variant for Samsung Galaxy 10.1 funker akkurat
 • Mapper for Asus sine tidligere nettbrett og Transfomer vil fungere
 • micro SD kort får du lett tak i (rundt 500kr for 64GB på Mpx)
 • Alle Bluetooh Keyboards og mus vil fungere godt, men selv liker jeg vår egen Wedge best.

 

 

Wedge

clip_image002Et lite og enkelt tastatur med Bluetooth og batteri. “Lokket” er gummibelagt og kan bøyes på midten. Du kan da bruke det som stativ for det du måtte ha av nettbrett, den passer til alt.

Tastaturet er godt beskyttet når du bretter ut lokket igjen og setter det på, så bare å slenge det ned i veska eller sekken.

CNET gir det karakteren “Excellent” i denne testen.

Comments (0)

Skip to main content