God #SoMe opplevelse i Microsoft


Diskuterer jo Social Media og bruk av dette internt i bedriften med mange om dagen, spesielt mtp hva som nå ligger av funksjonalitet i Sharepoint 2013 og Yammer.

Fikk bare lyst til å dele en god opplevelse fra testing av dette internt nå nettopp.

  • Jeg fikk litt problemer med synking mot SkyDrive Pro, tok noen irriterende sekunder hver gang jeg trykket på lagre i Word.
  • Tenkte kanskje det var en kjent utfordring, nettverk eller noe, men hadde ikke spesielt lyst til å gå gjennom alt med å få laget en support sak for å stille spørsmålet
  • Derfor postet jeg bare en melding om problemet i den interne newsfeeden for hele firmaet, tagget med "#skydrivepro
  • En liten stund gikk og plutselig får jeg varsel om at noen har kommentert på meldinga mi og nevnt meg ved navn. Det er en utvikler fra vedlikeholdsteamet som videresender min melding og tagger den som eskalering til IT support
  • Rett etterpå får jeg både svar på min kommentar og en epost om at en service ticket er opprettet, på nivå 2 så jeg slipper alle standard spørsmålene og startprosessen:)

Moralen er at med så åpne informasjons og dele kanaler kan man plukke opp mye av det som skjer, få innspill og være tidlig ute med å løse problemer. Og i dette tilfellet krevde det bare et snev av struktur på deligen, dvs riktig tagging. Og i første runde hjalp Sharepoint meg med det, deretter en kollega.

Og det ser ut som vi har løst problemet mitt også for øvrig 🙂

 

Et annet eksempel

Kan også trekke fram vårt interne CRM utrullings og vedlikeholdsteam som et godt eksempel. De tilbyr CRM løsningen på verdensbasis til alle internt i Microsoft, som utfører mange ulike oppgaver på ulike steder, miljøer og ymse maskinvare. For å sikre forbedring, gode diskusjoner og ikke minst tilbakemeldinger til alle forslag benytter de aktivt en gruppe i Yammer. Her får de gode tips og diskusjoner rundt hva folk i “felt” trenger og ikke minst får de løst en del problemer på direkten og dermed sikret flere fornøyde brukere. Jeg har selv den siste måneden sett alt fra brukerfeil til mer tekniske ting som manglende indeksering bli løst her, bare som følge av direkte dialog sluttbrukere og ansvarlige.

Comments (0)

Skip to main content