Siste måneders hardware/gadgets


samsung9x

Samsung 900X3A

Rett og slett en fantastisk laptop! 16mm på den tjukkeste, 1,31 Kg og 13.3t, alumuniumskasse. Bare en i5 M CPU på 1,4GHz, men det holder i massevis. 4GB minne og en god SSD disk sikrer likevel bra ytelse. Tror ikke det er mer å si enn at dette er den første laptopen der jeg utelukkende er fornøyd.

Et par ting er det verdt å merke seg da. Pga tjukkelsen er det ikke plass til annet enn mini HDMI ut for ekstern skjerm, men overgang til VGA følger med. Samme gjelder for ethernet, ikke plass til en RJ45 plugg inn der, ergo en liten port og en adapter. Batteriet er også integrert, så ikke bare bare å bytte det.

Fulle detaljer finner du hos Samsung.

denon912

Denon AVR-1912

Etterhvert ble det såpass mange dingser som skulle kobles til stereo og tv at jeg trengte en reciever med flere innganger. Og da var det på tide med en med full HDMI støtte. Resultatet er at alle dingser kobles på via HDMI, forsterkeren styrer alt og det er blitt langt færre kabler.

Den har ellers alt man måtte ønske seg, uten å koste mye. Nettverkstikobling, internettradio, AirPlay, DLNA, innebygget webserver med fjernkontroll sider osv.

Play-to fra Media Player på Windows 7 (DLNA) funker flott og Airplay funker nesten alltid. Til IOS finnes det en remote App også som fungerer godt.

Mer info hos HifiKlubben

uplay

Qed UPlay

Det eneste jeg syns jeg manglet på den nye forsterkeren var Bluetooth støtte, mtp enheter jeg vil koble til trådløst, men som ikke støtter AirPlay.

UPlay er en enkel liten puck, med phono tilkobling til forsterker og Bluetooth ut til hva du måtte ønske av enheter. Merk at selv om de oppgir Windows støtte, så er ikke dette bare lett å få til å fungere. Windows 7 som sådan støtter ikke A2DP av seg selv. Hvis maskina di kan bruke standard Broadcom driver, last ned installasjon rett fra dem, så funker det fint.

Satt på balkongen i stad og ville sette på musikk. Åpna webinterface for forsterkeren på mobilen, endret kilde til uPlay, skrudde opp volumet, kobla mobilen til uPlay og starta musikken.

vaio

Sony Vaio VPCSA2Z9e

Vaio’ene har jeg jo hørt mye bra om før og likt de jeg har testa selv. Men endelig har jeg en til bruk over tid. Føreløpig ikke fått testa den mye, men ser veldig lovende ut. Kommer ikke pre-loada med like mye irriterende programvare som en del andre produsenter har heller, men fortsatt for mye.

Starter på 15 sekunder med standard oppsettet den kommer med. Min modell er med 8GB minne, i7 cpu på 2,7 GHz, BlueRay, Radeon 6630M med DX11 støtte, 256GB SSD. Laveste Winsat score er grafikk, på 6,7, resten over 7. Disken masker ut på 7,9. 1,68kg.

Alle detaljer hos Sony

Comments (0)

Skip to main content