Nettleser valg og konfigurasjon


I disse dager går vår oppdatering rundt nettleservalg ut på Windows Update. Kort fortalt går den på at brukeren for opp et skjermbilde med mest brukte nettleserne og blir bedt om å velge sin standard nettleser. Dette skjer bare dersom IE er standard nettleser og tanken er at brukeren selv skal ta et aktivt/bevisst valg.

Dersom du i bedriftsnettet ønsker å ta dette valget på vegne av brukerne, dvs et aktivt valg for bedriften sin del og brukerne ikke skal få denne oppdateringen er det flere mulige løsninger:

1) En egen registernøkkel kan settes på klientmaskinen for å hindre at skjermbildet kjøres. Registernøkkelen kan settes på flere måter:

 • Fra eksempelvis et påloggingsskript eller et kommandovindu gjennom instruksjonen
  reg add HKLM\Software\BrowserChoice /v Enable /t REG_DWORD /d 0x00000000 /f
 • Ved å kjøre en importeringsfil for registeret med filutvidelsen .reg (f. eks herfra bcs.reg) med følgende innhold
  Windows Registry Editor Version 5.00
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\BrowserChoice]
  "Enable"=dword:00000000
 • Eller sette verdien via en GPO, evt legge inn verdien over i en custom GP template

2) Bedrifter med egen distribusjonstjeneste for oppdateringer (WSUS), og kan selv velge om oppdateringen skal ut til sine sluttbrukere. Hvis bedriften har gitt sluttbrukerne mulighet til å også hente oppdateringer fra Windows Update-tjenesten kan brukeren selv hente ned oppdateringen direkte fra Microsoft.

image

bcs.reg


Comments (5)

 1. I/Til en større utrulling kan du styre standard søk f.eks med IEAK.

  evt relativt enkle reg.innstillinger å modifisere i ettertid. HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerSearchScopes

  DefaultScope nøkkelen henviser til hva som er standard søkemotor.

  Og for hver enkelt bruker må jeg innrømme jeg syns det er veldig lett å fjerne/legg til søkemotorer og evt velge en annen som standard

 2. Velg "Find more providers" og se på nettsiden som da kommer opp. Massevis av valg der, inkludert google. Det kan se ut som den bare er registrert på engelsk, så om du har search provider galleriet satt til Norsk språk syns den ikke. Går glipp av veldig mange da.

  http://www.ieaddons.com/no/searchproviders?sort=views&lang=en

 3. lol says:

  jaja hyggelig å se at microsoft faktisk klarer å gjøre noe enkelt.  å sette google som standard søkemotor er pussig nok utrolig mye vanskeligere.

 4. Jørgen Fundingsrud says:

  Poenget med google som søkemoter er vel heller at den pussig nok ser ut til å være fraværende via legg til/fjern-dialogen 😉

 5. Jørgen Fundingsrud says:

  Det forklarer jo litt 🙂

  Men med språket satt til engelsk får man google.co.uk, ikke sant?

Skip to main content