Media Center og Canal Digital


For en del måneder tilbake kjøpte jeg et Media Center for å få kjørt Windows Vista Ultimate nettopp som media center i stua.Tenkte å dele litt erfaringer rundt det her, i stor grad med fokus på det å få satt opp med digital tuner og signaler (hos meg fra fra Canal Digital. )

Først, dette var hardware'n jeg satte opp med: • Shuttle SD36G5M Media Barebone, Sort, Intel 945G, VIIV, 775, PCI-E, SATA, LAN • Intel Pentium D 945 3.4GHz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/vifte • Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 Kit w/two matched CM2X1024A-6400 Dimm's • Western Digital Caviar SE16 500GB SATA2 16MB 7200RPM • Gainward GeForce 7600GS 256MB Passive, PCI-Express, DDR2, "BP7600GS-256-TV-DVI"


 I tillegg kommer selvsagt småting som DVD-brenner og kortleser etc, men ikke vesentlig her det. I utgangspunktet hadde jeg også en analog Hauppauge Dual tuner, men jeg var rett og slett ikke fornøyd med bildekvaliteten og fikk derfor lyst til å gå over på digital tuner. Etter å ha sjekka mye rundt endte jeg i grunn opp med bare ett alternativ, nemlig FireDTV boksen fra Digital-Everywhere. (Nå er det også mulig med en nyere digital tuner fra Hauppage)

Når man skal sette opp med digitale signaler fra Canal Digital eller lignende må man nemlig ha en tuner som støtter disse smartkortene man får fra leverandøren, ellers er det ikke mange kanaler man klarer å få opp. FireDTV kommer med støtte for dette, men det er en ting til man trenger, nemlig en CAM. Det ser ut som en helt ordinær PCMCIA smartkortleser og det er også den som her står for lesingen av kortet.

Altså endte jeg opp med å trenge en FireDTV boks, en CAM som passer med Canal Digital sine kort (Conax) og dette kortet fra Canal Digital. For å få til det siste bestiller man bare digital pakke fra Canal Digital og får da digital dekoder og dette kortet. Den digitale boksen kan ikke benyttes sammen med PC og løsningen jeg testet er heller ikke supportert av dem.

Etter å ha fått tak i dette ekstra utstyret var det altså bare å koble sammen og rent teoretisk skulle alt så fungere. Det ble med teorien for å være helt ærlig. Etter litt styr fant jeg ut at FireDTV hadde et kompabilitetsproblem med VIA Firewire chipset'et jeg hadde på media centeret mitt.Det fungerte delvis og det gjorde at jeg brukte litt tid på å feilsøke det som et driver issue først. Det meste installerte nemlig fint og boksen kom opp som fungerende i Device Manager og med et par andre verktøy. Men oppdatering av firmware på boksen fungerte ikke. Etter å ha oppdatert firmware via en annen maskin, fjerna drivere og kjørt reset av Media Center fungerte alt som en drøm og alle kanalene ble søkt inn automatisk.

Neste trinn var da å legge til Xbox 360'en som extender og det gikk rett opp uten videre. Så når bare den nye tv'en er på plass på soverommet kan jeg få tilgang til alt innhold, inkludert tv kanaler, fra Media centeret også der inne. (Ja, det er nok en yrkesskade)

Oppskrift 1. Media Center boks, kjøpe ferdig eller bygge selv. (eventuelt også ny tv;) 2. Digital Tuner, f.eks fra Digital-Everywhere. Der får du også ferdig pakker med korrekt Conax. (husk å kjøpe riktig boks, for satelitt eller kabel)  3. Digitalt ab. fra Canal Digital (eller eventuelt en annen leverandør, men da kan det hende oppskriften vil se litt annerledes ut) 4. Installer tuner'n. Sjekk siste oppdateringer og oppskrift på Digital Everywhere sine support sider. Forum for Support på http://www.firedtv.com/ 5. Putt i kortet i tunern og kjør oppsett av TV-signal på Media Centeret.


 Som troubleshooting tips dersom du får problemer: En del ganger lønner det seg å avinstallere drivern, kjøre MC reset og deretter restarte uten FireDTV tilkobla. Koble så til og installer på nytt. Egen oppskrift og verktøy for dette hos Digital Everywhere. Og du får ikke support fra Canal Digital bare så det er sagt.

FireDTV kommer forøvrig som FloppyDTV også, for integrering i maskina om du ønsker. Sjekk også Hauppage sine produkter. Merk at du da også trenger ekstern kortleser og CAM for å få det til å fungere.

Sjekk Jeff Jones sin egen Media Center historie


Rent personlig vil jeg ikke anbefale noen å bytte til Canal Digital for å få digital tv med media centeret sitt, selvom dette over funker er det altfor mye problemer med Canal Digital ellers. Lykke til med media centeret.


 

Comments (4)

 1. Anonymous says:

  Har selv Vista MCE og kabel TV fra CD. Men for å kunne se på 1 kanal mens jeg tar opp på en annen så behøver jeg vel 2 FireDTV + 2 CAM + 2 kort ?!?

  Hos Komplett koster FireDTV boksene 1599,- pr. stk. og Conax CAM’en 995,- pr. stk. Totalt sett blir dette da ca. 5.200,- + frakt

  Og hvordan klarer jeg å få et ekstra kort fra CD?

  Er dette korrekt eller har jeg misforstått noe?

 2. Anonymous says:

  Generelt om oppsett med digital tv, canal digital som eksempel, se siden min spesielt om dette: http://blogs.technet.com/kristian/pages/media-center-og-canal-digital.aspx

 3. Joda, det kan bli litt dyrt om man skal ha to firedtv. Conax cam burde du klare å få til halve prisen andre steder, men det varierer jo noe med tilgjengelighet også.

  CanalDigital har også mulighet for at du kan få ekstra kort, med redusert årsavgift. Men tror de krever at du skal kjøpe en dekoder/tuner til da og. Det finnes også andre løsninger rundt det som diskuteres på MCPC.no og avforum.no

 4. Anonymous says:

  Har etterhvert jobba en del med media-centeret mitt hjemme for å teste litt og for å få alt slikt jeg

Skip to main content