Windows Deployment Services


Windows Deployment Services, WDS, erstatter Remote Installation Service, RIS. WDS fungerer generelt sett på samme måten og kan også settes opp i mixed mode, noe som tillatter at man bruker gamle RIS imager. Ellers er WDS sitt native image format WIM 1.0. Se egen tekst om dette her.

WDS gir all basis funksjonalitet for utrulling av OS og benytter, som alt annet i vår deployment story nå, WinPE til å rulle ut. WDS har innebygget PXE server der du lett legger til bootimager, ulike WinPe WIM'er, som så blir startet av klienten som nettverksbooter. WDS lar deg også koble unattended.xml filer til ulike imager, noe som gjør det lett å lage tilpassede utrullinger. WinPE kan kjøre en WDS Client applikasjon som også kan styres med en unattended.xml fil for WinPE. (samme type fil, du bare linker den inn på et annet sted). Da kan du for eksempel definere hvilke image som skal være standard eller at brukeren selv skal få velge blant ulike imager.

 

I all sin enkelhet kan WDS brukes ved at du legger til WIM image som benyttes på standard Windows Vista DVD og deretter gjør dine tilpassninger i en unattended.xml fil og så ruller ut over nettverket. I andre enden av spekteret kan WDS være en del av Litetouch deployment satt opp med BDD 2007, der mye er automatisert med scripting. Les mer om det siden, får nok tid denne uka en gang til å skrive litt om det.

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Da var Business Desktop Deployment pakka ferdig og frigitt, tilgjenglig fra web: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=62043

Skip to main content