Läsnätyö Costa Blancan auringossa


Läsnätyön moninaisista mahdollisuuksista innostuneena päätin rohkeasti kokeilla miten espanjalainen ilmapiiri vaikuttaa työn tehokkuuteen.  Jo ensimmäisenä päivänä pääsin maistamaan paikalisen työn tehokkuuden antimia. Asunnollemme piti hankkia internetliittymä joten marssin suoraan lähimpään liikkeeseen tekemään tilausta. 

Liittymän asentamista varten tarvitsin nipun erilaisia asiakirjoja:

- Todistus asunnon omistamisesta/ hallinnasta
-
Todistus pankkitilistä
-
Passi
- Espanjalainen ID-numero 

Byrokratian lisäksi jännitävää on myös milloin asentaja mahtaa saapua paikalle, tänään, huomenna vai ensiviikolla:-) 

Olkoonkin että mañana- menttaliteetti vie tehokkuutta sen korvaa ihmisten ystävällisyys. Kohtasin naapurimme iltakävelyltä tullessani ja hän lupsi oman internetliittymänsä käyttöömme kunnes omamme asennetaan.  

Muutaman päivän läsnätyö kokemuksen jälkeen mietin vanhaa sanontaa “niin lähellä mutta silti niin kaukana” joka saa mielestäni uudenlaisen merkityksen. Työvälineet toimivat moitteettomasti ja olen kaikkien tavoitettavissa yhtälailla kuin jos istuisin seinän takana samalla toimistolla.

 Kaunis kiitos vielä naapurillemme Paavolle jonka avustuksella yhteys saattiin pelaamaan.


Comments (0)

Skip to main content