Palaveri, palaveri, tyttären hammaslääkäri, vaimon kampaaja, palaveri…


Tämän päivän teknologia sallii aikaisempaa joustavampia tapoja myös perheen ja yksityiselämän menojen sovittamiseen työkiireiden keskelle. Aiemmin on nähty, että työ määrää vahvasti menojen aikataulut, mutta tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä tuo nykymallilla myös vapauden huomioida yksityiselämän tarpeita enemmän.

Viime joulun alla saimme vaimoni kanssa hoidettua joulupukin tehtäviä erittäin tehokkaasti mennessämme maanantaina päivällä kauppoihin. Kaupoissa oli vähän jonoja, kahvioissa tilaa ja saimme kerättyä 5 lapsiselle perheelle miltei kaikki paketit samalla kerralla, eikä stressistä ollut tietoakaan. Päivän tehtävät sijoittuivat vain tältä päivältä hajautetusti edelliselle sunnuntaille ja maanantain iltapäivälle. Siten, kun se parhaiten sopi kokonaisuutena meille.

Palavereja tai menoja varattaessa täytyy usein miettiä mitä muita menoja muilla on, sopivan ajankohdan löytymiseksi. Kollegojen menot näkyvät kätevästi Outlookia käyttäen, mutta aiemmin keittiön kotikalenteri piti päivittää itselleen aina aika ajoin manuaalisesti ja päinvastoin.

Nykyään asia on toisin.
Olemme vaimoni kanssa jakaneet perheen yhteisen sähköisen Live-kalenterin, joka näkyy molemmille niin PC:lle kuin puhelimiinkin. Nyt on huomattavasti helpompaa katsoa, milloin oli se lasten hammaslääkäri, jonka aika vielä muuttuikin juuri tai ettei ole sopimassa menoa juuri siihen väärään päivään.  
Eihän kukaan halua joutua tilanteeseen, jossa olisi sopinut palaverin päällekkäin vaimon kampaaja-ajan kanssa, se vain ei ole hyvä idea...

Kas, nyt täytyykin lähteä hakemaan tytärtä koulusta, tuo hammaslääkäriaika lähestyy...


Comments (0)

Skip to main content