Annonsering av Windows 8 Versjoner


Fritt oversatt fra The Windows Blog

I dag vil jeg dele informasjon med dere på de versjonene som vil bli tilgjengelig for “Windows 8” når det kommer på markedet. Vi har snakket om 8 som Windows gjenoppfunnet, fra chipset til brukeropplevelse. Dette vil også gjelde versjoner tilgjengelig, vi har jobbet for å gjøre det enklere for kunder å vite hvilken versjon som vil virke beste for dem når dem kjøper en ny Windows 8 PC eller oppgradrerer deres eksisterende PC.

Windows 8 har den fleksibiliteten du trenger, enten du er på en x86/x64 eller Windows on Arm (WOA) PC. Du kan bruke en touch-skjerm eller tastatur og mus samt bytte imellom når du måtte ønske. Windows 8 designet er raskt og flyter godt og perfekt for en stor bredde av hardware-enheter. Du vil se deg rundt I Windows Store og laste ned alle de apps du vil ha. Og disse appene kan jobbe sammen slik at du kan dele bilder, kart , linker og hva ellers du har lyst til å dele raskt og enkelt. Alle versjoner av Windows 8 tilbyr en opplevelse av dette nye designet uten kompromisser.

Først, Windows 8 er det offisielle produktnavnet for x86/x64 versjonene av Windows.

For PC-er og tablets/slates som har x86 basert arkitekter (både 32 og 64 bit), vil vi ha to versjoner: Windows 8 og Windows 8 Pro. For mange kunder vil Windows 8 være det rette valget. Den vil inkludere alle funksjoner ovenfor plus en oppdatert Windows Explorer, Task Manager, bedre støtte for multi-monitor og muligheten til å bytte språk i farten. (flere detaljer på dette finner du i denne bloggposten) som tidligere kun var tilgjengelig i Enterprise/Ultimate versjoner av Windows. For China og noen få andre voksende markeder vil vi tilby lokale språkspesifikke versjoner av Windows 8.

Windows 8 Pro er designet for å hjelpe tekniske entusiaster og forretnings/tekniske profesjonelle til å bruke et bredere utvalg av Windows 8 teknologier. Dette inkluderer all funksjonene i Windows 8 pluss muligheter for kryptering, virtualisering, pc-administrasjon og domene-medlemskap. Windows Media Center vil være tilgjengelig som en “media-pack” add-on til Windows 8 Pro. Dersom du er en entusiast eller du vil bruke din PC i et forretningsmiljø så er Windows 8 Pro det riktige valget.

Windows RT er det nyeste medlemet av Windows familien- også kjent som Windows on ARM eller WOA som vi referte til tildligere. Denne ene versjonen vil bare bli tilgjengelig forhåndsinstallert på PC-er og tablets som har ARM prosessorer og vil hjelpe med å gjøre tilgjengelig nye, tynne og lettvekts utgaver med imponerende batteritid. Windows RT vil inkludere touch-optimaliserte desktop versjoner av det nye office versjonene av Microsoft Word, Excel, Powerpoint og OneNote. For nye apps så har fokusen for Windows RT utviklingen vært på å utvikle det nye miljøet (runtime), eller WinRT, som vi viste fram i September og former fundamentet for en ny generesjon av skybaserte, touchbaserte, web-tilkoblete apps av alle typer. For mer detaljer på WOA så foreslår vi at dere leser denne bloggposten som vil gi dere mer detaljer på hvordan vi har utviklet Windows 8 til å kjøre på Arm arkitekturen.

Skjemaet nedenfor viser nøkkelfunksjoner knyttet til versjon. (denne listen kan ikke sees på som en komplett liste over funksjoner) :

Feature name

Windows 8

Windows 8 Pro

Windows RT

Upgrades from Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium

x

x

Upgrades from Windows 7 Professional, Ultimate

x

Start screen, Semantic Zoom, Live Tiles

x

x

x

Windows Store

x

x

x

Apps (Mail, Calendar, People, Messaging, Photos, SkyDrive, Reader, Music, Video)

x

x

x

Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote)

x

Internet Explorer 10

x

x

x

Device encryption

x

Connected standby

x

x

x

Microsoft account

x

x

x

Desktop

x

x

x

Installation of x86/64 and desktop software

x

x

Updated Windows Explorer

x

x

x

Windows Defender

x

x

x

SmartScreen

x

x

x

Windows Update

x

x

x

Enhanced Task Manager

x

x

x

Switch languages on the fly (Language Packs)

x

x

x

Better multiple monitor support

x

x

x

Storage Spaces

x

x

Windows Media Player

x

x

Exchange ActiveSync

x

x

x

File history

x

x

x

ISO / VHD mount

x

x

x

Mobile broadband features

x

x

x

Picture password

x

x

x

Play To

x

x

x

Remote Desktop (client)

x

x

x

Reset and refresh your PC

x

x

x

Snap

x

x

x

Touch and Thumb keyboard

x

x

x

Trusted boot

x

x

x

VPN client

x

x

x

BitLocker and BitLocker To Go

x

Boot from VHD

x

Client Hyper-V

x

Domain Join

x

Encrypting File System

x

Group Policy

x

Remote Desktop (host)

x

 

 

I de kommende månedene er det planlagt å dele mye mer informasjon om Windows 8, dette inkludere detaljer om prising og tidsbegrensede programmer og kampanjer som vi vil gjøre tilgjengelige for våre kunder. Tidag kan du sjekke ut en preview of Windows 8 for deg selv om du ikke allerede har gjort dette.

NOTE: Som ved tidligere versjoner av Windows vil vi også ha en versjon av Windows 8 spesifikt for de Enterprise kundene som har vedlikeholdsavtaler. (SoftWare Assurance). Windows 8 Enterprise inkluderer alle funksjonene som ligger i Windows 8 Pro i tillegg til funksjoner for IT organisasjoner som muligjør PC management og utrulling, avansert sikkerhet, virtualisering nye mobilitets-scenarioer og mye mer.

Comments (0)

Skip to main content