Hello MCSA and MCSE my old friends


När Microsoft Learning ersatte de äldre MCSA- och MCSE-titlarna gjorde man det av flera olika anledningar. En av dom var att man såg ett behov av mer spetsiga och fokuserade certifieringar istället för breda och allomfattande sådana.

Tanken var god och togs emot ganska väl av både tekniker och utvecklare som nu med sin certifiering enkelt och tydligt kunde visa upp sin djupa kunskap inom ett visst område.

Men! Tiderna förändras och Microsoft Learning har identifierat en utmaning som stavas c l o u d. Därför har dom tagit fram nya MCSA- och MCSE-titlar som ger dig en chans att visa upp just den bredd som krävs för att greppa allt som ligger under cloud-paraplyet. För här räcker det inte med att kunna bara en sak, du måste ha både en bredd och ett djup för att vara den som kan ta din eller andras organisation till molnet, oavsett om vi pratar hybrider, privata eller publika moln.

För att bli MCSA ställs ganska grundläggande krav, du ska kunna Windows Server, nätverk och AD, det är första steget.

För att bli MCSE krävs att du sen skriver två nya test som heter:

En annan nyhet är att du måste certifiera dig på nytt var tredje år för att behålla din MCSE-titel. Detta gör att du kan vara säker på att alla som kallar sig MCSE kan det som marknaden efterfrågar och att ingen MSCE sitter på gamla och irrelevanta färdigheter.

För allt om vår nya MSCE, gå hit: http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/mcse.aspx. Om du vill skriva dessa tester eller om du har massor av frågor rekommenderar jag att ni kontaktar någon av våra utbildningspartners.

Det här är en alldeles purfärsk nyhet även för mig (fick reda på det igår) så säg gärna till om ni saknar något eller om ni anser att jag missat något av vikt!

Comments (1)

  1. Wictor Wilén (formerly an MCM) says:

    Intressant är att tillägga att MCSM (tidigare MCM) blir solution orienterade isf produktorienterade. Tex SQL Server blir MCSM Data platform och MCSM Business Intelligence. Hur det blir på de andra MCM delarna vet vi ännu inte. Även MCSM måste förnyas var tredje år.

    MCA är oförändrat – men osynligt i den nya pyramiden -> #fail

    /WW

Skip to main content