Mitä Windows 10:n ensimmäinen suurempi päivitys pitää sisällään ja mistä saan lisätietoa aiheesta


Mitä Windows 10:n ensimmäinen suurempi päivitys pitää sisällään ja mistä saan lisätietoa aiheesta

 

Jutun kirjoittajana on Petri Paavola,  Microsoft Most Valuable Professional – Windows IT Pro

 

Windows 10:n ensimmäinen suurempi päivitys julkaistiin muutama päivä sitten. Threshold 2 –koodinimellä tunnettu päivitys toi suuren joukon bugikorjauksia ja uusia ominaisuuksia sekä kuluttajille että erityisesti yrityskäyttäjille. Virallisempi nimitys päivitykselle on Windows 10, Version 1511.

Windows As A Service (WAAS) –periaatteen mukaisesti Microsoft julkaisee uusia Windows-versioita säännöllisesti 4 kuukauden välein. Yrityspuolella päivitykset voi ottaa käyttöön heti tai vasta muutaman kuukauden päästä. Tämä päivitys kannattaa asentaa työasemiin heti.

Tihenevä päivityssykli vaatii päivityksiä myös hallintapuolella (Configuration Manager) sekä sovelluksissa (mm. Microsoft Office). WAAS ei siis koske pelkästään Windows-käyttöjärjestelmää, vaan on laajempi kokonaisuus miten Microsoft kehittää ja päivittää tuotteitaan tästä eteenpäin.

Windows Update for Business antaa mahdollisuuksia hallita tulevia päivityksiä helpommin. Näin saat Windows 10:n eri Branchit (Current & Business) hallintaan ja päivitykseen automaattisesti valitsemillesi käyttäjäryhmillesi määrittelemänäsi ajankohtana julkaisun jälkeen.

Yrityskäyttäjille avattiin pari päivää sitten Windows Store for Business. Nyt voit hallita yrityksen sovelluskauppaa ja ostaa sovelluksia yrityksenä. Universal-sovellusten jakelun päätelaitteisiin voit tehdä Storen kautta tai offline-tilassa myös suoraan levykuvaan tai Configuration Managerin avulla. Myös kehittäjien kutsuminen on entistä helpompaa ja he voivat julkaista sovelluksia suoraan omaan yrityskauppaasi. http://businessstore.microsoft.com.

Azure AD –identiteetti mahdollistaa mm. Windows Store for Busineksen käytön ja tuo monipuolisia mahdollisuuksia sekä yritys- että työntekijöiden omiin (BYOD) koneisiin. Office 365 –palvelun myötä Azure AD on käytössä automaattisesti, joten monella käyttöönotto on teknisesti jo tehty.

Enterprise Data Protectionista (EDP) on puhuttu pitkään, sillä voit salata yritystietosi helposti. Tiedot voidaan salata automaattisesti mm. yritystoimintaasi liittyvistä sovelluksista, palvelimista ja verkkoavaruuksista. EDP:n konfigurointi on nyt aktivoitu mm. Intune-palveluun.

MDM-hallintaa rakennetaan vähintään yhtä luontevaksi kuin perinteinen Group Policy –hallinta. Uudet ominaisuudet ovatkin ainakin aluksi olleet hallittavissa vain MDM-rajanpinnan kautta. 1511-päivityksen myötä myös Group Policyihin tuli monia uusia lisäyksiä ja parannuksia.

Tietosuoja ja –turva ovat olleet kysytyimpiä aiheita Windows 10 –koulutuksissa ja käyttöönottoprojekteissa. Mm. Telemetrian toimintakuvaus ja mahdollisuudet hallintaan on selitetty Technetin dokumentaatiossa https://technet.microsoft.com/en-us/library/mt577208(v=vs.85).aspx (katso sivun loppuosa). Technet-linkin kautta löydät paljon informaatiota monesta muustakin uudesta Windows 10:n ominaisuudesta.

You Can Activate Windows 10 with a Windows 7, 8, or 8.1 Product Key:

The Start Menu and Context Menus Are More Polished:

Windows Can Natively Track Your Lost PC:

There’s Good News For Devices With Low Storage:

Edge Gains Browser Sync and Tab Previews:

Oletko katsonut jo hyvän videon Edgestä. Lue lisää ohjeita devaajille täältä.

 


Mm. näitä uusia ominaisuuksia ja Windows 10 –käyttöönottoprojektien vinkkejä ja niksejä pääset kuulemaan tarkemmin suositulla yksipäiväisellä Windows 10 Master Class –kurssillani 9.12.2015 Espoossa.

Master Class – Windows 10 –käyttöönottoprojektien kokemukset 9.12.2015  http://names.fi/w10/

Ilmoittautuminen (199e alv 0%)
https://www.lyyti.fi/group/Master_Class__Windows_10_haltuun_paivassa_Petri_Paavola_MVP_2424


Petri Paavola
Microsoft MVP – Windows IT Pro
Names


 

Comments (1)

  1. Kyösti Lampinen says:

    Koska saadaan suomenkielinen ennakoiva tekstinsyöttö helppokäyttö ominaisuuden näyttönäppäimistöön? Päivitystä odotellaan?

    As can be English predictive text input is an easy to use feature -screen keyboard ? The update waiting for?

Skip to main content