SQL Server 2014 julkistetaan 15.4.2014


SQL Server 2014 tuli yleiseen jakeluun huhtikuun alussa 2014. Sen varsinainen julkistus ml. laajempi data platform strategia esitellään huomenna tiistaina 15.4.2014 pääjohtajamme Satya Nadellan johdolla. Mikäli sinulla on mahdollisuus, kannattaa käyttää hetki illalla klo 20 Suomen aikaa ja liittyä web castiin linkistä.

SQL Server 2014 jatkaa aiemmin tehtyjä linjauksia kehittää liiketoimintakriittisiä ja suuriakin tietomääriä käsittelevää kokonaisvaltaista Data Platformia. Sen keskeisimmät toiminnallisuudet pähkinänkuoressa ovat: 

  • Muistinvarainen tapahtumankäsittely (In-Memory Online Transaction Processing, OLTP), mikä tuo merkittäviä suorituskykyparannuksia. Pilottihankkeissa on raportoitu keskimäärin 10-kertaisia nopeutuksia, parhaimmillaan jopa 30-kertaisia. Tämä hyödyttää erityisesti aika- ja kuormituspiikkisidonnaisissa sovelluksissa, mutta on sovellettavissa myös muihinkin business-kriittisiin ratkaisuihin
  • Muistinvaraiset raportointitoiminnallisuudet. Sarakepakkaus ja – tallennus tehostaa erityisesti tietovarastopohjaisissa raportointiratkaisuissa suorituskykyä ja tiedon pakkausta.

  • Tiiviimpi integraatio Azure –palveluihin mm. varmistusten ja korkeankäytettävyyden hyödyntämiseksi

  • SQL Server 2014 tulee saatavaksi myös Windows Azuren virtuaalipalvelimille, joten sen hyödyt ovat saatavilla nopeasti hyötykäyttöön ilman mittavaa alkuinvestointia

Comments (1)

Skip to main content