Windows Azure(r) -pilvipalveluun uusia korkean käytettävyyden, notifikaatiopalvelujen ja automaattisen skaalautuvuuden ominaisuuksia


Microsoftin palvelin- ja pilvialustoista vastaava johtaja Scott Guthrie kertoo kattavasti blogissaan uusista Windows Azure -pilvipalvelun ominaisuuksista ja palveluista: http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2013/08/12/windows-azure-general-availability-of-sql-server-always-on-support-and-notification-hubs-autoscale-improvements-more.aspx

Mielenkiintoisimmat uutuudet painottuvat SQL Server AlwaysOn -teknologioihin ja toimintakriittisten tietokantaratkaisujen toteuttamiseen pilvien yli siten, että omassa ympäristössä oleva kanta jatkuvuussuunnittelun kannalta siirtyy käyttökatkotta käytettäväksi Windows Azure -virtuaalikonepalvelusta. SQL Serveristä tutut Availability Group -tekniikat ovat nyt käytettävissä Windows Azure -virtuaalikoneissa.

Autoscale -skaalautuvuuspalvelun avulla voidaan ajastetusti tai tarpeen mukaan skaalata virtuaalikoneinstansseja vastaamaan palveluun kohdistuvaa kuormitusta. Tekniikka on sinällään web -rooleista jo tuttua, mutta on toteutettu joustavasti ja helposti nyt perinteisten IaaS -virtuaalikoneiden kanssa soveltuvaksi. Palvelu on vielä "preview" -tilassa, mutta ei tarvitse varmaankaan kauaa odottaa kun se menee tuotantoon, sen verran suoraviivaisesta toteutuksesta on kyse.

Verkkotekniikan puolella voidaan nyt toteuttaa kuormantasausta virtuaalikoneiden kesken Windows Azuren sisäänrakennetun palvelun avulla. Endpoint -konfiguraatioissa voidaan määritellä tarvittavat kuuntelijat ja ohjata TCP -liikennettä eri kohteisiin. Näin voidaan jakaa sovelluksen kuormaa tehokkaasti ja helposti IaaS -virtuaalikoneiden välillä.

Lue lisää uusista palveluista ja mahdollisuuksista Scottin blogista: http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2013/08/12/windows-azure-general-availability-of-sql-server-always-on-support-and-notification-hubs-autoscale-improvements-more.aspx

Kesäterveisin,

riku@microsoft.com

 

 

Comments (0)

Skip to main content