Power BI for Office365 – julkistus


Worldwide Partner Conferencessä 8.7.2013 Houstonissa Texasissa julkistettiin mielenkiintoisia tuoteuutisia. Power BI for Office 365 on pilvipalvelupohjainen Business Intelligence ratkaisu, joka helpottaa käyttäjiä analysoimaan ja tuottamaan visuaalisia raportteja. Palvelu mahdollistaa myös niiden keskitetyn hallinnoimisen ja jakamisen Office 365 BI –työtiloissa. Merkittävää julkistamisessa oli myös mobiili BI-ratkaisu.

Uutisointi on luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Power BI for Office365 –koostuu siis seuraavista toiminnallisuuksista:

  • Power Query – koodinimellä ’Data Explorer’ tunnettu Excelin toiminnallisuus, jolla voi hakea ja saada dataa ulkoisista tietolähteistä, esim. Azure Marketplacesta, ja liittämään sen omiin tietolähteisiin
  • Power Map – myös aiemmin nimellä ’GeoFlow’ tunnettu 3D- ja karttapohjainen aikaulotteinen raportoinnin visualisointisovellus elävöittämään esityksiä ja tarinankerrontaa
  • Power Pivot – datamallien rakentaminen ja luonti
  • Power View – datan pohjalta tehtävät interaktiiviset taulukot, graafit ja muut visuaaliset esitysmuodot

 Power BI for Office365 laajentaa analyysien ja raporttien hyödyntämisen ja jakelun turvallisesti.

  • Power BI Sites – yhteistoiminnalliset BI työtilat Office365:ssä raporttien ja analyysien jakeluun. Tämä mahdollistaa myös reaaliaikaisten on premise –sovelluksissa ja tietovarastoissa olevan datan raportoimisen.
  • Natural language query – käyttäjä voi esittää kysymyksen dialog-tyyppisesti ja sovellus tuottaa vastaavasti tietomallin pohjalta vastaukset.
  • BI raportoinnin laajentaminen – appsit Windows 8, Windows RT ja iPad –laitteille sekä HTML5 tuki selaimille sekä mobiileille päätelaitteille.

Kiinnostuitko? Ole kuulolla, koska lähiaikoina voi jo rekisteröityä myöhemmin tänä kesänä julkistettavaan ’Preview’ –versioon.

Mielenkiintoisia linkkejä julkistuksessa olleisiin tuotteisiin:

 

 


Comments (0)

Skip to main content