Microsoft tarjoaa virtuaalipalvelimia pilvestä


 

Microsoft alkaa tarjota virtuaaliupalvelinkapsiteettia pilvestä. Voit ladata virtuaalikoneesi palvelukeskukseen ja käyttää sen kapasiteettia tarpeen mukaan. Joustavuus tekee esimeriksi testaamisesta ja ruuhkahuippujen hoitamisesta edullista, eikä omaa palvelinta tarvita tilapäisiin tarpeisiin.

Azure virtuaalikonepalvelu mahdollistaa myös oman konesalisi saumattoman jatkamisen pilveen. Palvelimet näkyvät hallinnassa kuten ne olisivat omassa konesalissasi. Palvelua pääset kokeilemaan heti.

 • Windows Azure Virtual Machines— Voit siirtää virtuaalikoneita (VHD:itä) oman konesalisi ja pilven välillä tai käyttää pilveä osana konesalialiasi. Voit lisätä kapasiteettia silloin kun sitä tarvitaan eri järjestelmissä ja palveluissa kun niiden käyttöaste on ajoittain korkea ja vähäinen muulloin. Azure tukee useita eri käyttöjärjestelmiä, esimeriksi:
  • Windows Server
   • Windows Server 2008 R2
   • Windows Server 2008 R2 with SQL Server 2012 Eval
   • Windows Server 2012 RC
  • Linux:
   • OpenSUSE 12.1
   • CentOS 6.2
   • Ubuntu 12.04
   • SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2


Virtuaalikoneita voi hallita uuden Windows Azure Management Preview Portal:in kautta tai Powershellillä, käyttäen Windows Azure SDK (June 2012) -versiota. Komentorivityökalut nyt tarjolla nyt myös Mac ja Linux -alustoille.

Mikäli sinulla on jo Azure tili, voit aloittaa virtuaalikoneiden käytön pyytämällä pääsyn ‘Preview Features’ -palveluihin. valinnat löydät ‘account’ -välilehdeltä, kun kirjadut Azure -tilille. Kokeilemaan pääset ilmaiseksi heti tästä.

 • Windows Azure Virtual Network— Virtuaaliverkon avulla voit luoda pilveen omat palvelimesi ja konesalisi yhdistävän yksityisen verkon. Yhdistäminen tehdään VPN -yhdyskäytävän avulla.  Virtuaaliverkon avulla kontrolloit omaa verkkoasi. Virtuaaliverkko on täysin erillinen palvelukeskuksen verkosta. Voit käyttää vapaasti omia IP -osoitteitasi tai DNS -nimenratkaisua. VPN yhdyskäytävässä käytetään standardia IPSEC -protokollaa, jolla yhteys palvelukeskuksen ja oman konesalisi välille muodostetaan. Virtuaaliverkon avulla voit:
  • Laajentaa palvelukeskustasi palvelukeskukseen tarpeen mukaan
  • Rakentaa hybridiympäristön, jossa palveluita on omassa ja palvelukeskuksessa
  • Hallita ympäristöä ja verkkoa kuten se olisi omassa verkossa 

Mikäli sinulla on jo Azure tili, voit aloittaa virtuaalikoneiden käytön pyytämällä pääsyn ‘Preview Features’ -palveluihin. valinnat löydät ‘account’ -välilehdeltä, kun kirjadut Azure -tilille. Kokeilemaan pääset ilmaiseksi heti tästä.

 • Windows Azure Web Sites— Joustava tapa ottaa käyttöön verkkosivusto muutamassa minuutissa. Sivusto skaalautuu tarpeesi mukaan.
  • Rakenna sivustoja ja sovelluksia .NET, Node.js, tai PHP -kielillä ja käytä SQL tietokantaa (SQL Azure) tai MySQL (Azureen palvelun tarjoaa ClearDB).
  • Integroi palvelin helposti GIT ja Team Foundation Service -välineisiin, myös FTP käytettävissä. Itegraatio vakiona Microsoft WebMatrix -palveluun, jonka avulla voit ladata koko sivuston alas muutoksia varten ja jälleen takaisin palveluun.
  • Ota käyttöön suosittuja avoimia verkkosovelluksia, kuten WordPress, Joomla!, DotNetNuke, Umbraco, ja Drupal.

Mikäli sinulla on jo Azure tili, voit aloittaa virtuaalikoneiden käytön pyytämällä pääsyn ‘Preview Features’ -palveluihin. valinnat löydät ‘account’ -välilehdeltä, kun kirjadut Azure -tilille. Kokeilemaan pääset ilmaiseksi heti tästä.

Tämä Azuren uusi ominaisuus on merkittävä mahdollisuus tietotekniikan asiantuntijoille ja tarjoaa monia uusia tapoja optimoida, palveluita, investointeja ja vastuita. Siksi tulemmekin puhumaan tästä vielä paljon lisää. Kannattaa rekisteröityä ja kokeilla jo nyt.

t. Janne

 


Comments (0)

Skip to main content