Vieraskynä: Petri Pukkanen ja Windows Intune


Petri luennoi Intunesta torstaina kello 16:30. Huomioithan muuttuneen ajankohdan!

Jos haluat tutustua aiheeseen ennen luentoa, voit tehdä hands-on koeponnistuksen ottamalla ilmaisen 30 päivä trialin. Pilvipalvelustahan ei ole evaleita, mutta tällä se käy. Klikkaa kuvaa tai tästä. Kannattaa myös huomioida että jos nyt on koneita XP:ssä niin Intunen ei-trialiin kuuluu myös aina uusin työasemakäyttöjärjestelmä. Tällä hetkellä siis Windows 7 Enteprise (ja sen ominaisuudet kun Bitlocker sekä virustorjunta). Intune voi olla sinulle edullisin tapa päivittää XP -> 7 -> 8? Ja samalla hallita koneita ja etätukea käyttäjiä.

image

Windows Intune ja System Center Advisor

Windows Intune on jo varmasti suurelle osalle TechDays väkeä tuttu ainakin jollain tasolla. Ominaisuuksia on toki paljon, mutta perusajatus on selkeä – hallitse ja monitoroi olemassa olevaa ympäristöäsi ilman panostuksia paikallisesti pyöriviin resursseihin. Ympäristön ensimmäinen kone on hallinnassa noin kolmessa minuutissa siitä hetkestä eteenpäin kun ITPro menee ensimmäistä kertaa sivustolle http://manage.microsoft.com

Microsoftin palvelulupaus Intunelle on todella kova, palvelu toimii 24/7/365 ja 99,9% varmuudella. Jos ei toimi niin kuukausimaksuja palautetaan. Alennuksia ei kuitenkaan kannata odottaa sillä Windows Intunen ylläpidosta, ja nopeasta kehityksestä, vastaa sama tiimi joka on tehnyt Windows Updaten ja WSUS palvelut. Referenssinä Windows Intunelle mainittakoon, että Windows Update palvelu tarkoittaa noin 15 vuoden ikäistä, ja samalla satojen miljoonien koneiden laajuiseksi skaalautunutta järjestelmä jotka vielä tänä päivänäkin pitää ympäristömme paikattuna. Henkilökohtaisesti en odota Windows Intunelta yhtään sen vähempää.

Siksi lähdin omaa esitystäni rakentamaan siitä näkökulmasta, että kuinka hallintaan keskittyvä pilvipalvelu sitten oikeasti otetaan käyttöön siellä ruohonjuuritasolla. Mitä client ja sen agentit vaativat asentuakseen? Mitä vaihtoehtoja asennuksiin on? Millä valitsimella exe pudotetaan? Paljonko Intune vie kaistaa? Voinko säätää kaistankäyttöä? Mitä tapahtuu jos minulla on jo virustorjunta asennettuna? Näihin kaikkiin kysymyksiin tulen oman tuntini aikana vastaamaan. Toivottavasti myös muutamaan muuhun kysymykseen joka käyttöönottoa harkitsevien mielessä lymyilee.

Intune vie suurimman osan esityksen ajasta, mutta lupaan näyttää ja demota myös toistaiseksi RC vaiheessa olevaa System Center Advisor-tuotetta. Miltä kuulostaisi oman ympäristön palvelimia valvova järjestämä? Sellainen joka antaa listan filttereineen kaikista määritellyistä hälytyksistä, ja osaa ilmoittaa niistä sähköpostiin valikoidulle admin-porukalle. Tai joka tuottaa jokaiseen herjaan linkin Microsoftin omaan tietämyskantaan, ja ehdottaa korjaustoimenpiteitä? Näitä tuotteita on maailma täynnä, mutta System Center Advisor ei tarvitse omaa infraa. Se on pilvessä.

Nähdään TechDaysissä.

image

Terveisin


Comments (0)

Skip to main content