TechNetTV: Tietotekniikka kasvuyrityksen välineenä – käytännön kokemuksia ja ratkaisuja – Case Lehmonkärki


.
Kauden ensimmäisen TechNet TV:n tallenteet ovat valmistuneet. Jaksossa tutustuimme Asikkalassa sijaitsevan Lehmonkärjen matkailu-, kokous- ja juhlakeskuksen tarpeisiin ja kokemuksiin joita on saatu verkosta tarjottavien palveluiden käytöstä. 

image
Katso tallenne tästä.

Ensimmäisessä puolen tunnin osuudessa tutustumme Ari Yrjölään, joka on matkailuyrittäjä toisessa sukupolvessa. Arin aikana Lehmonkärki on kehittynyt ja personoitunut palvelun laadustaan tunnetuksi matkailukeskukseksi ja halutuksi kokousten ja juhlien pitopaikaksi. Osuudessa tutustumme mitkä olivat Arin tarpeet sille mitä tietotekniikan tulisi tarjota yrittäjälle ja kokemuksiin vuosi sitten tehdyistä ratkaisuista.
.

image
Katso tallenne tästä.

Toisessa osuudessa tutustumme Sulava Oy:n Arttu Arstilan johdolla niihin tietotyöratkaisuihin, joiden käytöstä Ari Yrjölä kertoi. Artun kanssa tutustumme verkosta saatavan Office 365 tietotyöpalvelun pienyritysversion (<25 käyttäjää) ominaisuuksiin ja lisensointiin käytännön esimerkkien kautta. Kuinka pienyritys jossa on liikkuvia käyttäjiä voi siirtää viestintänsä uudelle tasolle, hallita ajankäyttöä ja varauksia, tallentaa asiakirjat järkevästi ja työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta.

image
Katso tallenne tästä.

Tietotyöhön ja yrityksen toimintaan tarvitaan myös laitteita ja käyttöjärjestelmiä. Nyt käyttöjärjestelmän voi ladata suoraan pilvestä, hoitaa yrityksen koneiden ylläpidon selaimella ja antaa käyttäjille etätukea pilvivälineillä. Näihin mahdollisuuksiin tutustumme Salcomin Jarno Mäen johdolla. Jarno kertoo myös mitä uusia ominaisuuksia Windows Intuneen on juuri julkaistu, kuten ohjelmistojen jakelu ja automaattisen etätoimintojen suorittaminen.

image
Katso tallenne tästä.

Kasvuyrityksen puhelin ja palvelin, molemmilla ovat tärkeitä. Siitä mitä moderni puhelin jossa on yrityksen toimisto taskussa voi tarjota yrittäjälle kertoo Moonsoftin Jani Järvinen. Monessa tapauksessa verkkopalveluiden lisäksi yritykselle palvelin on yritykselle tarpeen. Palvelinta tarvitaan osin siksi että harvalla yrityksellä on mahdollisuus verkkoyhteyteen, joka olisi niin nopea että työasemien varmistaminen ja etenkin palauttaminen olisi mielekästä 

Palvelinta tarvitaan osin siksi että harvalla yrityksellä on mahdollisuus verkkoyhteyteen, joka olisi niin nopea että työasemien varmistaminen ja etenkin palauttaminen olisi mielekästä. Automaattinen varmistaminen onkin eräs tärkeimmistä asioita joka monella pienyrityksellä kaipaa ratkaisua. Monet yritykset tarvitavat myös alustaa yrityksen sovelluksille ja pääsyä tietoon ja sovelluksiin kaikkialta.

Small Business Server 2011 Essentials ratkaisee nämä tarpeet edullisesti ja integroituu pilvipalveluihin. Palvelimen voit ladata kokeiltavaksi tästä. Verkkopalvelut saat kokeiltavaksi muutamassa minuutissa yllä olevista linkeistä ja Office 365:n työasemaohjelmaksi voit ladata Office 2010 Professional Plussan tästä. Näiden avulla voit testata koko kokonaisuutta itse.

Laita video pyörimään taustalle tai toiseen ruutuun ja kuuntele vaikka työn lomassa tai illalla takan ääressä. Voit myös katsoa suoraan tai ladata videot WMV -muodossa puhelimeesi ja katsoa ja kuunnella niitä työmatkalla online tai offline tai missä vain.

Näin tiedät paljon enemmän siitä mitä kasvuyritykset tarvitsevat tietotekniikalta ja millaisia ratkaisuja on taskuun, tietokoneeseen, tietotyöhön, palvelimeen ja palveluna, jotka auttavat Suomalaisia yrityksiä menestymään uusilla tavoilla.

Terkuin, Ari, Arttu, Jarno, Jani ja Janne

image


Comments (0)

Skip to main content