Miten Hyper-V on hinnoiteltu?


Hyvää kesää kaikille! Tänään on postiini tulvinut rutkasti kyselyitä siitä miten Hyper-V virtualisointi on hinnoiteltu ja puheluitakin on tullut useita. Näin kesäaikana tämä nyt oli yllätys, mutta laitetaan saman tien tiedoksi.

Hyper-V kuuluu serveriin joko vakiona tai sen voi ladata veloituksetta. Palvelimeen sisältyvien virtuaalikoneiden määrä riippuu versiota, standardissa yksi, enterprisessä neljä ja datacenterissä rajoittamaton. Tuettu muisti Standardissa 32 GB, muissa 2 TB. CPU:ita vastaavasti 4, 8 tai 64. Standardissa ja Enterprisessä lisenssi on per palvelin. Datacenterissä on lisenssi suoritinmäärän mukaan. Muistin tai virtuaalimuistin määrällä ei muutoin ole väliä, kunhan versio tukee sitä mitä koneessa on, 2 TB on yleensä riittänyt.

Dollarihinnan voit laskea helpoiten käyttämällä laskinta. Oikean sivun löydät tästä tai alla olevaa kuvaa napsauttamalla. Laskimella saat samalla myös laskettua mukaan eri palvelinsovelluksia, jolloin kokonaisuus voidaan laskea kerralla.

Esimeriksi yleinen kahden suoritinkannan Hyper-V palvelin maksaa Standard –versiona $768 Enterprisenä $2358 ja rajoittamattomana Enterprise –versiona $4810. Jälkimmäinen tukee esimeriksi kokoonpanoa jossa on 1 TB muistia, 64 GB muistilla olevia virtuaalikoneita ja maksaa $2405 suoritinta kohden. VMWaren vSphere 5.0:n uusi hinta vastaavalle on puhelimessa kuulemani mukaan $76 890.

Suosittelisin kuitenkin että laskisitte Hyper-V:n lisäksi mukaan myös System Center Virtual Machine Manager 2008 R2:n hinnan. Se maksaa $869 ja $26 per valvottava kohde, eli ominaisuuksiinsa nähden ei kovin paljon. Kahvirahaa säästyy siis siinä $73 000 per suoritin.

Parhaiten saatte hinnat sekä virtualisoinnille että työkuormille käyttämällä noita alla olevia laskimia.

clip_image002

t. Janne


Comments (1)

  1. Eero Heikkilä says:

    Olisiko vSphere 5:sen uusi lisenssointimalli yhtenä syynä?

    VDI puolelta asiaa on miettinyt Brian Madden:

    http://www.brianmadden.com​/blogs/brianmadden/archive​/2011/07/14/Is-vmware-scre​wing-the-non_2D00_view-vdi​-community-with-the-vspher​e-5-licensing-changes.aspx

Skip to main content