Windows Phone päivitys nyt jakelussa


IMG_2381

Moikka kaikki!

Nyt sitä saa, eli “Copy-paste” –nimellä kulkenut Windows Phone 7 päivitys (OS version: 7.0.7390.0) on nyt jakelussa. Päivitys tulee vaiheittain tarjolle, mutta me Suomessa olemme niiden joukossa jotka pääsemme ensimmäisien joukossa päivitykseen käsiksi.

Ensimmäisten joukossa ovat ne kenellä on ns. operaattorivapaa puhelin, eli puhelin joka ei ole SIM-lukittu ja jossa ei lue operaattorin nimeä. Innokkaimpien kannattaa pollailla päivitystä Zune –ohjelmiston kautta, eli kytkeä puhelin tietokoneeseen ja tarkistaa Zune –ohjelman kautta onko päivitys jo saatavana puhelimellesi.

Tämä ensimmäinen päivitys sisältää paljon muutakin kuin odotetun copy-paste –toiminnon. Katsotaanpa mitä kaikkea päivitykseen kuuluu.

Copy-Paste

Napsauta sanaa, sana tulee valituksi jonka jälkeen voit vetää valintaa oikealle ja vasemmalle nuolista. Sitten painat valinnan yläpuolella leijuvaa kopioi–nappia. Liittäminen tapahtuu valitsemalla tekstikenttä, jolloin virtuaalinäppäimistö tulee esiin. Näppäimistön yläpalkissa näkyy nyt liitä –luvake. Jos haluat liittää saman tekstin useamman kerran, niin vedä näppäimistön yläpalkkia oikealle niin liitä –kuvake tulee takaisin näkyviin.

Nopeammat sovellukset

Sovellusten latausta ja sovellusten välillä vaihtamista on nopeutettu. Nyt suuretkin sovellukset, kuten pelit latautuvat ja toimivat nopeammin.

Monipuolisempi kauppapaikan hakutoiminto

Kauppapaikassa on nyt yli 100 000 kappaletta ja sovelluksia on yli 10 000. Tarkempi hakutoiminto tuleekin tarpeeseen. Nyt voit valita sen alueen kauppapaikasta josta haluat etsiä ja haku lisää tämän suodatusehdoksi. Sovelluksia ja musiikkia on näin helpompaa löytää.

Parannuksia kauppapaikkaan

Kauppapaikan toiminnan luotettavuutta on parannettu ja suurien (yli 20 MB) lataaminen toimii aiempaa sujuvammin. Sovelluksen kokeiluversion päivittämistä maksulliseen versioon on tehty parannuksia ja luottokortit joiden osoite on muualla kuin kauppapaikkamaista kelpaavat. Suomenkielinen kauppapaikka tulee kesällä.

Langattomat lähiverkot

Nyt voit nähdä sovittimen MAC – osoitteen suoraan asetuksista helposti. Tämä on hyödyllinen tieto, mikäli haluat kytkeytyä lähiverkkoon jossa on käytössä MAC –suodatus. Entiseen tapaan voit verkon nimeä painamalla verkkolistasta editoida verkkoa tai poistaa sen käytöstä. Tallennettujen verkkojen määrällä ei ole enää rajoitusta. Puhelin kytkeytyy nyt nopeasti lähiverkkoon myös silloin kun tallennettuja verkkoja on paljon etsittävänä.

MMS –viestit

MMS –viestien vastaanotto on nyt aiempaa helpompaa myös silloin kun käytössä on PIN-lukitus.

Facebook

Facebook –kontaktien synkronointiin uusia toimintoja ja nopeampi synkronointi.

Bluetooth -kuulokkeet

Äänenlaadun parannuksia sekä nopeampi toiminta vaihdettaessa musiikkitilan ja puhelutilan välillä.

Muita päivityksiä

Päivityksen yhteydessä tulee puhelimeen mahdollisesti myös mallikohtaiset laitevalmistajan toimittamat laitteen Firmware –päivitykset.

Seuraava päivitys

Seuraavassa 2011 aikana tulevassa isommassa päivityksessä, joka kulkee koodinimellä Mango, tuleekin sitten päivityksen sijaan uusi 7.x versio käyttöjärjestelmästä.

Tästä kuullaan lisää parin viikon päästä MIX tapahtumassa täällä Las Vegasissa. Tähän mennessä sen omaisuuksiin on kerrottu kuuluvan mm:

- Rautakiihdytetty markkinoiden nopein mobiiliselain IE9 jossa HTML5 –tuki
- Moniajo myös kauppapaikasta ostetuille sovelluksille (muille jo nyt)
- Suomenkielinen käyttöjärjestelmä ja palvelut 2011 toisen vuosipuoliskon aikana
- Twitterin integroiminen osaksi People Hubia, kuten Facebook on nykyään.
- Office-dokumenttien jakaminen SkyDriven kautta saumattomasti puhelimen, selaimen ja PC:n välillä
- Kinect –integraatio – osallistu kinect peleihin Windows Phone 7:lla 

Lue lisää tai katso video uusista ominaisuuksista täältä.

Terkuin, Janne
3950 Las Vegas Blvd. South
Las Vegas, Nevada 89119


Comments (3)

 1. Timo Döbert says:

  Tarjotaanko Kauppapaikka tämän päivityksen myötä myös suomalaisille Live-tileille? Tuliko tuettuja Bluetooth -profiileja lisää (esim. rSAP)?

 2. Janne says:

  Ei ole ollut tilaisuutta kokeilla RSAP:ia. Nämä on ainakin tuettu: Advanced Audio Distribution Profile (A2DP 1.2), Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP 1.0), Hands Free Profile (HFP 1.5), Headset Profile (HSP 1.1), Phone Book Access Profile (PBAP 1.0).

  Kauppaiakka tarjotaan suomalaisille tileille samaan aikaan kun siitä on suomenkielinen versio. Sitä enne pitää käyttää toista ID:tä joka on samassa maassa kuin kauppapaikka.

 3. Timo Döbert says:

  Päivityksien tarjoaminen oli näemmä myös yhteydessä Live-tilin rekisteröinti maahan eli UK Live-tileillä käytettäviin puhelimiin päivitystä tarjottiin heti, muttei US Live-tiliä käyttäviin (vaikka olisi sama puhelin ja samassa maassa).

  Remote SIM Access (rSAP) -tuki ei sisältynyt tähän päivitykseen eli Premium Bluetooth HF-autosarjojen kanssa pitää edelleen puhua toinen käsi luurissa. 🙁

  Allekirjoittaneella ainoa näkyvä muutos oli tuon Copy-Paste toiminnon ilmaantuminen. Muita parannuksia ei juurikaan käytössä huomaa. Myös Flash-tuki loistaa vielä poissaolollaan, eikä Win7 puhelinta voi vieläkään käyttää läppärin 3G modeemina. 🙁

  Lievästi sanottuna oli NoDo-päivitys pettymys, mutta toivottovasti Nokia-yhteistyö korjaa nämä pienet puutteet, jotka sentään Nokialaisissa on toiminut jo pitkään.

Skip to main content